Det danske modebrand har indgået et samarbejde med hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen og vil hjælpe med at sikre anbragte piger deres konfirmationstøj.

Modebrandet Munthe har indgået et samarbejde med hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen om at sikre alle anbragte piger et gavekort på 900 kroner i forbindelse med deres konfirmation til en af Munthes forretninger.

Tiltaget indføres i håbet om at afhjælpe presset hos den unge og bidrage til familier, hvor det økonomisk kan være svært at hamle op med fester og gaveregn, som konfirmander fra de mere traditionelle familier ofte oplever.

Stifter og kreativ direktør hos Munthe, Naja Munthe, er glad for at kunne give støtten til de piger, der har brug for den.

”For nogle år tilbage støttede jeg nogle piger, som var anbragt på et børnehjem, med tøj til konfirmationen og blå mandag. Allerede dengang gjorde det et stort indtryk på mig, hvor udfordrede pigerne var i forhold til deres jævnaldrende, som fik store fester, gaver og pengebeløb. Der er jo ingen tvivl om, at verdens goder er skævt fordelt og nogle har adgang til meget og andre til lidt. Jeg er lykkelig for, at vi med vores bidrag forhåbentlig kan være med til at vise pigerne her, at vi tænker på dem og støtter dem,” siger Naja Munthe om samarbejdet.

Formidlingen kommer til at foregå gennem den danske almennyttige hjælpeorganisation Børnehjælpsdagen, der arbejder med at styrke personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Foto: Munthe