Smykkegiganten melder sig ud af den globale organisation efter at have været medlem i over 10 år. “Pandora kan ikke i god tro være medlem af en organisation, der ikke deler vores værdier,” udtaler Pandoras CEO.

Pandora har besluttet at melde sig ud af organisationen Responsible Jewellery Council – RJC – efter at have været medlem i 12 år. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer efter, at RJC ikke har suspenderet russiske selskabers medlemskab eller har opfordret sine medlemmer til at suspendere forretninger med Rusland efter landets invasion af Ukraine. Pandora har tidligere efterspurgt, at RJC skulle lave disse tiltag.

“Krigen kræver, at alle virksomheder handler med det største ansvar, når der kommer til enhver interaktion eller forretningsforbindelser med Rusland eller Belarus. Pandora kan ikke i god tro være medlem af en organisation, der ikke deler vores værdier,” udtaler Alexander Lacik, CEO hos Pandora, i pressemeddelelsen.

Den 24. februar suspenderede Pandora al forretning med Rusland og Belarus. Pandora har også instrueret sine leverandører og forretningsforbindelser i, at ingen råmaterialer, produkter eller services til Pandora må komme direkte eller indirekte fra Rusland og Belarus.

 

Foto: Pandora