For bare ti år siden blev et dansk modebrand konkurserklæret. Men der er sket en rivende udvikling siden, og 2017-regnskabet slog rekord, hvor selskabet opnåede et tocifret millionresultat. Nu er der tale om et potentielt salg af det vækstende modebrand.

Årets resultat for modebrandet Baum und Pferdgarten udgjorde 17,9 mio. kroner i 2017, mens det i 2016 landede på 4,8 mio. kroner. Det svarer til en stigning på 271 procent. Det har således været et rekordår for det danske modebrand, som for bare ti år siden var i store vanskeligheder og blev erklæret for konkurs af de to sitftere, Helle Hestehave og Rikke Baumgarten.

Det var de to brødre, Teis og Bjørn Bruun, der kom selskabet til undsætning i 2008 og som i dag ejer 80 procent af aktierne. Fremgangen hos Baum und Pferdgarten er også kærkommen, idet brødrene måtte sige farvel til deres eget selskab, Bruuns Bazaar, som gik konkurs for to år siden.

Ifølge Børsen har Teis og Bjørn Bruun, og selskabet Baum und Pferdgarten, angiveligt hyret Nordea til at foretage en undersøgelse om mulighederne for et salg af modebrandet.

”Det er klart, at når man som virksomhed performer stærkt, så vil det ofte tiltrække interesse […]. Det vil altid være ledelsens opgave løbende at vurdere de strategiske muligheder,” fortæller adm. direktør og medejer, Teis Bruun, i en mail til Børsen.

Samarbejdet med Nordea ønsker han hverken at be- eller afkræfte.


Kilde: Børsen