”Jeg undrer mig over, at branchen er så sårbar, at fire uger kan stille så store virksomheder i problemer,” lyder det fra en af tøjkoncernens største leverandører.
Tøjkoncernen PWT Group, der står bag Tøjeksperten og Wagner, annoncerede i fredags, at de aktuelle problemer som følge af Covid-19 er så store, at selskabet er gået i rekonstruktion. Det skete ellers kort tid efter, at modekoncernen kunne melde om forbedrede resultater i årsregnskabet.
Den lynhurtige forværring af selskabets økonomi og manglede dialog skaber nu undren hos PWT Groups leverandører. Det oplyser Jyllands-Posten.
”Jeg ved godt, at når man lige pludselig fra den ene dag til den anden skal lukke så mange butikker, og ikke får en krone ind i omsætning og man ikke har fået pengene fra staten endnu for de mennesker, man har sendt hjem, så kan man ryge i et cash flow problem. Men jeg kan undre mig over, at branchen er så sårbar, at fire uger kan stille så store virksomheder i problemer,” siger Michael Alstrup, adm. direktør i undertøjsfirmaet JBS, der er stor leverandør til Tøjeksperten til Jyllands-Posten.
For bare få dage siden kunne TØJ fortælle, at PWT Groups omsætning i det endnu ikke offentliggjorte 2019-regnskab er steget til 873 mio. kroner, og at driftsresultatet er steget 15 procent til 159 mio. kroner. Trods den gode start på 2020 oplyste adm. direktør Ole Koch dog samtidig, at coronakrisen havde sat en brat stopper for fremgangen og skabte hidtil usete udfordringer for tøjkoncernen.
En anden leverandør til tøjkoncernens butikker, Yab Yum Clothing Co, der blandt andet står bag Gabba-jeans, undrer sig over, at PWT Group ikke har skabt dialog og søgt løsninger hos leverandørerne inden problemerne tog overhånd.
”Jeg kunne godt tænke mig, at vi havde haft en dialog med dem inden, og de havde sagt, at de havde vanskeligheder. En stor del af vores branche er at optimere ved at ombytte varer og hjælpe hinanden, for det er i alles interesse. Men den dialog har ikke været der,” siger Ole H. Madsen, driftsdirektør i Yab Yum.
Ole Koch er forstående overfor leverandørernes frustrationer, men afviser, at PWT Group ikke har kommunikeret nok.
”Vi har ikke snakket med alle, men vi har haft en dialog med både danske og udenlandske leverandører, som har henvendt sig. Vi havde troet, vi kunne undgå en rekonstruktion. Der er ingen, der kan være forberedt og polstret til det her,” fortæller Ole Koch.