”Vi har ikke andre muligheder end at gå i formel rekonstruktion og så få rebet sejlene og kigge fremad igen,” fortæller Ole Koch Hansen, der er adm. direktør i PWT Group.

Modebranchen er under massivt pres, hvor flere virksomheder for alvor mærker til coronakrisens konsekvenser. Masai meldte eksempelvis i sidste uge sine svenske og norske butikker konkurs, og nu har PWT Group, som står bag butikskæderne Tøjeksperten og Wagner, også valgt at indgive en formel rekonstruktion – det, som tidligere gik under betegnelsen betalingsstandsning. Det oplyser Finans.

Den danske modekoncern, som for et par år siden led under et stort millionunderskud, formåede ellers i 2019 at skabe en solid fremgang i forretningen med vækst i både omsætning og indtjening. Det satte Covid-19 dog en brat stopper for.

”Det gik rigtig godt sidste år og de første måneder af 2020. Men så får vi lukket alle vores butikker ned midt i marts, og selv om hjælpepakkerne kommer på banen, så er det ikke nok, når vi ikke får nogen penge i kassen og har sendt 86 procent af vores medarbejdere hjem,” fortæller Ole Koch Hansen til Finans og understreger, at regeringens hjælpepakker slet ikke rækker i den pressede modebranche.

”Vi har ikke andre muligheder end at gå i formel rekonstruktion og så få rebet sejlene og kigge fremad igen,” udtaler han.

Ifølge Ole Koch Hansen er målet med rekonstruktionen at sikre en reorganisering af virksomheden og fortsætte driften. Det bliver dog med markant lavere omsætningstal.

”Vi kommer ikke til at kunne holde vores omsætningstal, hverken på retail eller wholesale, så jeg tror, vi skal regne med at barbere omkring 20 procent af, og det skal vi tilpasse vores udgifter efter,” siger Ole Koch Hansen.

Eftersom at flere lande så småt er begyndt at bevæge sig tilbage til normalen, så har flere af PWTs butikker i både Danmark og Norge åbnet dørene op igen. Forbrugsniveauet hos kunderne er dog langt fra det samme som inden krisen, og det er det, som PWT Group vil prøve at tilpasse sig, så koncernen kan komme tilbage på sporet i en ny virkelighed.

 

Kapitalfond har tiltro til PWT Group

PWT Group fik kapitalfonden Polaris som storaktionær allerede inden finanskrisen, og nu oplever virksomheden altså endnu en krise og rekonstruktion som konsekvens heraf.

Polaris’ Managing Partner, Jan Kühl, ser dog begæringen for rekonstruktion som en mulighed for at komme tilbage endnu engang.

”Vi vælger den her løsning, fordi vi tror på virksomheden. Kunderne kommer ikke til at mærke det, men bagved skal det her løses. Vi er overbeviste om, at vi kommer stærkt ud på den anden side, så vi fortsat vil have Tøjeksperten og Wagner i gadebilledet,” siger Jan Kühl.

Foruden butikskæderne Wagner og Tøjeksperten står PWT Group bag mærker som Bison, Lindbergh og Junk de Luxe. PWT Group beskæftiger i dag omkring 700 medarbejdere og omsatte i seneste regnskabsår for 873 mio. kroner.