Vinderen af Årets Brand skal findes blandt 10 danske modebrands, mens 12 designstuderende eller nyuddannede kæmper om prisen som Årets Talent. 

Den 16. september løber anden udgave af Salling Future Friendly Fashion Award af stablen på toppen af stormagasinet Salling i Aarhus med livsstilsekspert Anne Glad som konferencier.

Danske modebrands og nye designtalenter har fra begyndelsen af juli til og med den 19. august haft mulighed for at få et lod i puljen til de to priser – Årets Brand og Årets Talent – ved at indsende en ansøgning til Stormagasinet Salling og Salling Fondene, som står bag prisuddelingen.

I en pressemeddelelse oplyser Salling, at årets nominerede til de to priser nu er fundet af den udvalgte jury.

Hovedprisen ‘Årets Brand’ tildeles et brand, der udmærker sig med grønne initiativer inden for mode, eksempelvis gennem valg af materialer, arbejdsforhold for leverandører, livscyklus af deres produkter, CO2-aftryk, certificeringer samt design, der er tidløst og skabt til at holde længe.

‘Årets Talent’ gives til en designstuderende eller nyuddannet fra KADK, VIA, DSKD eller KEA. De fire uddannelsesinstitutioner nominerer hver kandidat på baggrund af deres indsats eller en specifik opgave, hvor et hensyn til klimaet har været i fokus.

Vinderen af ‘Årets Brand’ modtager en præmie på 100.000 kroner, mens ‘Årets Talent’ modtager en pengegevinst på 25.000 kroner. Som noget nyt i år uddeles desuden en Publikumspris og en pengegevinst på 25.000 til det brand, som har gjort sig særligt bemærket i offentligheden.

 

De nominerede til Årets Brand

Woden
Underprotection
Tomorrow Denim
Markberg
Le Pirol
Knowledge Cotton
Elsk
Dear Denier
Copenhagen Cartel
Better World Fashion

 

De nominerede til Årets Talent

Caroline Hundsholt
Anders Vittrup Schultz
Andres Artiles Jerrik
Andri Unnarson
Anne Mette Strand
Cham Lo
Emma Kathrine Beuchert
Genert Allikmaa
Anders Kodbøl Vindelev Jørgensen
Simone Olivia Bakke
Sofia Catalina Fiorentino
Vibe Juul Thomsen

 

Årets jury

Else Skjold
As Øland
Cecilie Ingdal
Marie Busck
Carla Christine Bruus Aagaard-Strube
Betina Simonsen
Vigga Svensson
Frederik LArsen
Birthe Wiberg
Lars Højgaard

Foto: Salling