H&M og Ingka Group er gået sammen om et kreativt projekt, som har fået navnet Atelier100.  Atelier100 skal danne rammerne for både inspiration, læring og uddannelse af aktører i de kreative brancher.

De to svenske multinationale virksomheder Ingka Group og H&M lancerer et fælles designprojekt i form af et inkubator-program, der skal fungere som mentorprogram, hvor kreative aktører og aktive designere kan inspirere hinanden.

Tankerne bag projektet udspringer af håbet om levedygtig idegenerering samt salg af kommercielt levedygtige produkter i en kommende butik i indkøbscentret Livat Hammersmith til maj måned i år. Det skriver mediet Habit.

Kuratorprogrammet har fået navnet Atelier100 og henvender sig specifikt til kreatører, som beskæftiger sig med bolig, mode, livsstil og kultur-segmentet i Londonområdet. Programmet vil inkludere økonomisk støtte og adgang til mentorer. I en pressemeddelelse udtaler virksomhederne, at det drejer sig om optagelse af i alt 20 kreatører til programmet.

“Vi håber at kunne bringe spændende nye ideer ind i fremtidens branche. Inden for kategorierne bolig, mode, livsstil og kultur er der ingen begrænsninger,” siger Joakim Borgudd, der repræsenterer Ingka Group, i en mail til Habit.

De produkter, som udformes ved Ikea og H&M samarbejdet vil blive solgt online og i én af Ingka Groups fysiske butikker i det kommende efterår.

 

Foto: H&M