Efter at have tabt den årelange kopisag mod den danske modevirksomhed, vælger giganten Inditex ikke at anke dommen. Nu begynder det næste kapitel af sagen – fastsættelse af erstatningen.

Det er nu tre år siden, at retssagen mellem den danske modevirksomhed Rains og verdens største modekoncern, Inditex, begyndte. Det var Rains, der i 2017 lagde sag an mod modegiganten, fordi de mente, at modekæden Zara havde kopieret deres design.

For en måned siden blev der langt om længe faldet dom i kopisagen, som endte ud til fordel for danske Rains.

Nu står det klart, at Inditex ikke vil anke dommen fra Sø- og Handelsretten. Det oplyser Børsen.

Hos Rains glæder medejer og direktør Daniel Brix Hesselager sig over, at der nu er sat endeligt punktum for første kapitel i den årelange sag, hvor det er fastslået, at Zara i flere tilfælde har plagieret og i Danmark solgt regntøj, der ligner Rains’ design til forveksling.

 

Starten på det næste kapitel

Det næste kapitel i sagen er nu at få fastsat kompensationen til den danske modevirksomhed.

”Det, der mangler nu, efter at Zara ikke har anket dommen, er erstatningsspørgsmålet. Parterne skal fremlægge dokumentation for erstatningsgrundlaget, så retten kan tage endeligt stilling til vores kompensation,” fortæller Daniel Brix Hesselager til Børsen.

Udover at få afklaret omfanget af kompensationen, forventer Rains at anlægge en tilsvarende sag på Inditex’ hjemmebane, Spanien, hvor Zara har rigtig mange butikker. Her antager den danske modevirksomhed, at der er solgt et større antal af produkterne.

”Vi forventer at anlægge en tilsvarende sag mod Inditex i Spanien. Foreløbigt afventer vi erstatningsspørgsmålet i den danske sag. Afgørelsen i Sø- og Handelsretten giver os indikationer på sagens udfald under andre domstole. Vi har endnu ikke taget stilling til den endelige fremgangsproces,” fastslår Daniel Brix Hesselager.

Foto: Rains