Bestsellers samarbejde med den finske innovationsvirksomhed Spinnova har resulteret i det første produkt, som indeholder et nyt revolutionerende fibermateriale.

For to år siden indgik Bestseller et partnerskab med Spinnova, som er en finsk innovationsvirksomhed. Spinnova har udviklet et unikt fibermateriale, som er produceret af FSC-træ uden brug af skadelige kemikalier og med minimal CO2-udledning og vandforbrug. Nu er Bestseller og Spinnova klar til at lancere det første produkt i form af et par Jack & Jones bukser. Det skriver Bestseller i en pressemeddelelse.

”Hos Jack & Jones presser vi os selv til at innovere og udforske både processer og materialer med en lavere miljøpåvirkning. I den sammenhæng fandt vi en utrolig stærk partner i Spinnova,” forklarer Sustainability Responsible i Jack & Jones, Elena Osenbrüg, og uddyber:

“Efter at have besøgt deres fabrik i Finland og et tæt samarbejde med vores indkøbsteam for at skabe et statement piece, er jeg spændt på nu at se det første Jack & Jones-produkt lavet med Spinnova-fibre på markedet.”

Foto: Jack & Jones

Det første produkt på markedet bliver et par Jack & Jones-bukser lavet af 20 procent Spinnova-fibre og 50 procent økologisk bomuld, men for Spinnova er rejsen kun lige startet. Målet er at skalere op med kommerciel produktion til flere brands.

“Bestseller er en af vores langsigtede brandpartnere, og vi er glade for at være en integreret del af deres ambitiøse bæredygtighedsstrategi, Fashion FWD, på de 70 markeder, hvor de opererer. Derfor er det fantastisk at se lanceringen af deres første produkt med Spinnove-fibre, som nu er tilgængeligt for alle deres kunder,” siger administrerende direktør i Spinnova, Kim Poulsen.

“Vi tror på Spinnova, og vi anser virksomheden som en meget lovende materialeinnovator, som vi planlægger at bruge meget mere i kommende kollektioner,” lyder det fra Innovation Manager i Bestseller Camilla Skjønning Jørgensen.

Spinnova har modtaget flere priser, herunder fra Fast Company, ISPO, Scandinavian Outdoor, ANDAM, Monocle og Marie Claire UK.

Foto: Jack & Jones