Det danske modebrand er klar med et nyt initiativ som en del af deres langsigtede strategi om at arbejde for en mere bæredygtig og transparent modebranche.

Det københavnske modebrand Soulland begyndte en transformation for snart fire år siden, hvor de besluttede at omlægge den daværende forretningsmodel og blive et mere ansvarligt modebrand med materialer, aktivisme og reducering af spild som deres tre fokusområder.

Nu tager Soulland endnu et skridt i den bæredygtige retning i forsøget på at skabe en længere levetid for brandets produkter. Soulland har nemlig teamet op med platformen Create 2 Stay om en cirkulær løsning, hvor brandet køber brugt Soulland-tøj retur for at gensælge det til nye kunder.

Soulland vasker, gennemgår tøjet for mangler, fotograferer og laver en autentisering af tøjet, inden det igen bliver sat til salg på soulland.com.

CEO og co-founder hos Soulland Jacob Kampp Berliner glæder sig over det nye koncept.

”Vi har gennem flere år haft et ønske om at skabe en mulighed for, at vores kunder kunne gensælge deres brugte Soulland-tøj. Vores forhåbning er, at vi ved at forsimple processen og samle det hele på en platform kan forlænge levetiden på hvert enkelt stykke tøj. Vi ved af erfaring, at meget af vores tøj bliver gensolgt, og vi ønsker at kunne bidrage yderligere til at holde tøjet i kredsløb,” siger han om projektet i en pressemeddelelse.

Til en begyndelse vil konceptet udelukkende gøre sig gældende for tøj købt på soulland.com. Forventningen er dog, at virksomheden allerede fra efteråret kan tage alt brugt Soulland-tøj retur.

Foto: Soulland