”Fra alene at være obligatorisk standardudstyr for dronninger og andre fine damer, står tasken nu øverst på hitlisten over attråværdigt modetilbehør.” Vi har været i arkiverne og er faldet over ti underholdende påstande, som blev brugt til at beskrive synet på modetilbehør i slut 90’erne.

I 2018 udkommer den 40. årgang af branchebladet TØJ – Fashion & Business Trends. Derfor tager vi hver onsdag fat i tidligere udgaver og sætter fokus på fortidens reklamer, tendenser og branchenyheder.

En ting er sikkert: Moden har altid haft en højlydt stemme, uanset hvilke undertoner den har afspejlet. Vi springer lige knap 20 år tilbage i tiden og giver mikrofonen og ‘ti hurtige’ til en artikel om modetilbehør fra 1998’erne:
___

  1. ”Nu lysner det for ham/hende, der har følt sig kuet af minimalismen påbud om mådehold.”
  2. ”Smutters a la Barbie med høj, slank hæl. Ikke de der klodsede, tykhælede vi har måtte trækkes med så længe.”
  3. ”Fra alene at være obligatorisk standardudstyr for dronninger og andre fine damer, står tasken nu øverst på hitlisten over attråværdigt modetilbehør.”
  4. ”Slut 90’er mennesket drages mod det magiske, og gerne med diabolske undertoner. Alt det med vampyrer, gotiske symboler, blodrøde dråber og kors. Ikke det meget renfærdige kors, men allerhest stort udformet og støjende ornamenteret.”
  5. ”Pelskanter og fjerpynt. Og ‘the titanic look’ – halskæder og armbånd i glitrende, facetslebne krystalstene.”
  6. ”Det hotteste ur lige nu er Rolex Oyster Perpetual. Ure… Det er tidløs formgivning, det handler om – ikke space og futurisme.”
  7. ”Lagerfeld introducerer Chanel-tasken 2005. Formen er inspireret af kvindens torso, den er let som en fjer og skulle endog kunne bruges som nakkestøtte, når du concorderer over Atlanten.”
  8. ”Guccis kølige stil vil forsat danne skole, for naturligvis er det ikke alle, der drømmer om at skulle illudere Scarlet O’Hara i Borte med blæsten.”
  9. ”Stride lakbælter med geometriske sølvspænder. Sko og tasker i læder med metalfinish i opsigtsvækkende techno-kulører: Fuchsia, turkis og gul.”
  10. ”Western-temaet ligger i luften, og der vil komme masser af frynser på tøj, tasker og bælter. Og fantastiske perlebroderier a la apache-indianer.”

___
Var du med på bølgen? Tag et kig i garderobeskabet og se, om du stadigvæk har levn fra de magiske 90’ere.