H&M Foundations Global Change Award inviterer dig til at fordele 1 million euro mellem fem innovationer, der har til formål at genopfinde inden for modebranchen med det globale miljø for øje.

Forestil dig tøj som ikke kun ser godt ud, men også give næring og beskyttelse til huden. Eller beklædningsgenstande, som kan kompostere i jorden, når de er slidt op. Det er nogle af de innovationer, som H&M Foundations Global Change Award-koncept fokuserer på at fremme på et tidligt stadie.

Konceptet, der afholdes for tredje gang, handler om at fremskynde overgangen fra en lineær til en cirkulær modeindustri, med det formål at beskytte kloden.

“Hvordan vi håndterer og forbruger ressourcer bliver altafgørende for vores og kommende generationers leveforhold. Alle brancher må gentænke, forny og udfordre status quo. Kreative iværksættere er nøglen til at foretage dette skift, og jeg lykønsker Global Change Award-vinderne, som alle har potentialet til at bidrage til at genopfinde modeindustrien ved at muliggøre cirkulær brug af produkter og ressourcer frem for, at de kun har ét liv,” udtaler Karl-Johan Persson, bestyrelsesmedlem i H&M Foundation og CEO i H&M Group, i en pressemeddelelse.

Global Change Awards har modtaget 2.600 ansøgninger fra 151 lande rundt om i verden, hvoraf fem er blevet nomineret som de bedste innovationer.

Nu kan du afgive din stemme og afgøre, hvordan 1 million euro skal fordeles mellem de fem udvalgte innovationer. Afstemningen er en særegen mulighed for at få indflydelse på modeindustrien og højne fokus på bæredygtighed i fremtiden.

De fem vinderinnovationer er:

  1. Crop-A-Porter: Skaber bæredygtige biotekstiler af overskudsmateriale fra høstningen af fødevareafgrøder.
  2. Algae Apparel: Forvandler alger til biofibre og miljøvenlig farve, der også er godt for huden.
  3. Smart Stitch: En opløselig tråd der gør reparation og genanvendelse legende let.
  4. The Regenerator: Genanvender tøj til nye tekstilfibre ved at adskille bomulds- og polyesterblandinger.
  5. Fungi Fashion: Specialfremstillet tøj lavet af nedbrydelige rødder fra svampe.

Stem på de nominerede her