Kløften mellem Millennial-generationens angivelige interesse for bæredygtighed og deres faktiske indkøbsmønstre skyldes ikke mangel på overbevisning, men derimod produkttilgængelighed og mangel på klar markedsføring. Sådan lyder argumentet fra Luna Atamian Hahn-Petersen, konsulent hos Salterbaxter i New York, som hjælper luksusvirksomheder med deres bæredygtige strategier.

Artiklen er baseret på et debatindlæg fra Business of Fashion. 

…Men hvorfor taler Luna Atimian Hahn-Petersen om en kløft? Spørgsmålet lyder på, om Millennials rent faktisk bekymrer sig om bæredygtig mode eller mangler de bare en ægte overbevisning i forhold til at gennemføre et køb på mere miljørigtig manér?

Ifølge Lune Atimian Hahn-Petersen har nutidens virksomheder overset et ganske vigtigt budskab, og herunder et stort marked. Millennial-generationen har et højnet fokus på miljø, men hvorfor er det ikke til at se i deres købevaner?

Produkttilgængelighed og manglende klar markedsføring synes at være de mest centrale problematikker.

Ifølge Luna Atamian Hahn-Petersen leverer modeindustrien ikke tilstrækkeligt med bæredygtige modevalg, der også opfylder generationens vigtigste kriterier for et køb: Et let køb, en fair pris og værdi. Disse kriterier gælder for 95 procent af generationen, viser en undersøgelse fra LIM College.

Faktisk eksisterer der så få bæredygtige brands på markedet, at de kan tælles på én hånd. Der er selvfølgelig enkelte spillere, som aktivt bruger bæredygtighed som en kerneegenskab, men det store flertal har intet fokus på at imødekomme Millennial-generationens forventninger til et bæredygtigt løfte.

Men hvorfor har det interesse for virksomhedsledere?

At løse bæredygtighedskløften i Millenial-generationen er, ifølge Luna Atamian Hahn-Petersen, en stor kommerciel mulighed, der venter på at blive udnyttet. Faktisk er der al mulig grund til at tro, at bæredygtighed vil være den næste store slagmark, hvor mærker vil konkurrere om generationens værdifulde gunst.

Læs den fulde artikel fra Business of Fashion her.