Få værdifuld inspiration fra en af verdens førende trendspottere. Li Edelkoort deler i webinar og udgivelser ud af sine bud på kommende trends.

Den hollandske Li Edelkoort, grundlægger af trendbureauet Trend Union, er en af verdens førende trendanalytikere og blev kåret som en af modens 25 mest indflydelsesrige personer i 2003 af Time Magazine.

Li Edelkoort bliver anset for at være en af verdens bedste trendspottere og fremtidsanalytikere og er kendt i branchen for sine farverige fortællinger og sit øje for nye trends. Hun har en sociologisk indsigt og formår at kæde samtid og fremtid sammen med et elegant og udtryksfuldt formsprog.

Hendes trendbøger og webinar fungerer som inspiration og gode værktøjer for både strateger, designere og marketingfolk hos internationale brands.

 

Få et indblik i trends for AW 22/23

I materialet ’Trends & Textiles, Autumn/Winter 2022-23, Inspiration’, som giver et specifikt og kommercielt indblik i trends i sæsonen AW 22/23, skriver Li Edelkoort:

”Ligesom i 60’erne er noget af det, der kendetegner vores nutid, protester og uro. Uroen og usikkerheden udfordrer grundlaget for vores samfund. Dengang i 60’erne ændrede uroen og engagementet i samtiden blandt andet vores uddannelsessystem for evigt og lignende engagement i samtiden ses nu i eksempelvis Me Too- og Black Lives Matter bevægelserne. Derudover ser vi ’de gule veste’ i Frankrig og landmændenes oprør i Indien som eksempler på institutioner, der er ved at falde sammen.

De alt for store forskelle vi ser i samfundet, hvor kontrasterne mellem rig og fattig bliver trukket op gør, at vi igen står foran en uundgåelig tid med fattigdom, hvor pandemien har skubbet endnu mere til denne problematik.

Op igennem 60’erne og 70’erne så vi eksempler på mennesker, som gjorde op med ulighederne og prøvede at udtrykke sig igennem kunsten, hvor opgøret med det etablerede blev sat på prøve. Vi så kunstnere, som prøvede at rykke på grænserne og på det etablerede.

Denne brølende inderlighed er fraværende i vores kultur i dag, ødelagt af skærme og sociale medier og det er essentielt at vi igen søger inspiration og viden fra tidligere tiders helte og heltinder.”

Dette er et uddrag af Li Edelkoorts analyse af den tid, vi lever i, og hun formår at omsætte den analyse og det samtidsperspektiv til brugbare og konkrete bud på de trends, som opstår i kølvandet på samtiden.

 

Mulighed for at deltage i inspirerende webinar

Den 12. maj 2022 afholder Li Edelkoort i samarbejde med pej gruppen et trendseminar for aktører i modebranchen. Seminaret henvender sig til designere, produktudviklere, journalister, indkøbere, kommunikationsprofessionelle, og andre fagfolk, der arbejder kreativt med mode, dekoration, styling fotografi, konceptualisering, trend, farver og livsstil.

På seminaret får du:

  • Lidewij Edelkoorts perspektiv på fremtiden
  • Kreative input til trends, mode, farver og tekstiler
  • Inspiration til form, design, stilarter og materialer
  • Q&A – spørgsmål og svar med Li Edelkoort
  • Billetten inkluderer en miniature AW 23/24 trendbog.

Billetter til webinaret den 12. maj 2022 kan købes hos pej gruppen.

 

Foto: Li Edelkoort