Hundredvis af nye farver er netop blevet tilføjet til Pantones samling. Læs med, og få information om nogle af de nye farvekategorier.

Det verdenskendte farvesystem har netop tilføjet 315 splinternye farver. De nu i alt 2625 farver bliver tilføjet til alle Pantones systemer inden for Fashion, Home & Interiors.

Hvis du ønsker at få mere information om de nye farver, kan du i denne artikel læse om de sidste fire farvekategorier, der tilsammen giver et billede af bølgernes skvulpen, vindens hylende toner og sandets knitren under fødderne.

De nye blå

Pantone har hentet inspiration i himlens, havets og universets uendelige horisonter og æteriske toner. Den forbedrede pallette af blå nuancer omfatter blandt andet forskellige isblå toner såsom ’Nantucket Breeze’ og ’Frozen Fjord’, kolde nuancer inspireret af det dybe hav som ’Coastal Shade’, nogle mere lyse og tyrkise toner såsom ’Splish Splash’ og ’Swim Cap’ samt klassiske marineblå farver som ’Ocean Cavern’.

 

De nye hvide

De hvide farver forbindes ofte med naturlighed og renhed. Pantone ønsker med de nye farver at tilføje flere varme og kolde toner, hvor der blandt andet er hentet inspiration fra sarte hvide blomster og blege sandstrande med navne som ’Baby’s Breath’ og ’Summer Sand’. Farven ’Lucent White’ er en lys hvid, som skiller sig ud fra de ellers mange cremede toner i den forbedrede farvepalette.

 

De nye grå

Grå er en klassisk farve, som ikke længere behøver at være i baggrunden. Farven kan stå på egne ben og komme med et klart budskab. Pantone ønsker dermed at styrke de grå toner og har udvidet farvepaletten med flere farvedybder lige fra de lyse som for eksempel ’Weather Vane’ til de neutrale som ’Silent Storm’ og hele vejen til de helt mørke nuancer såsom ’Lava Smoke’.

 

De nye sort

I takt med at teknologi og natur så småt harmoniseres, ser vi nye farver komme frem blandt naturens nuancer. Det har Pantone ladet sig inspirere af og udvidet farvepaletten fra den grålige farve ’Black Sand’ til de intense og dybe toner såsom ’Black Oyster’, ’Volcanic Ash’ og ’Unexplored’.