I dag har Pantone annonceret årets farve 2019. Farven skaber en følelse af varme, komfort og giver os næring og energi i det konstant skiftende miljø. Se farven her.

Det verdenskendte farvesystem Pantone, som ejes af X-Rite i Carlstadt i USA, har netop offentliggjort årets Pantone-farve 2019: 16-1546 Living Coral.

Som symbol på vores medfødte behov for optimisme og glæde er Pantone 16-1546 Living Coral et udtryk for vores ønske om et mere legende udtryk. Som reaktion på digitaliseringen og sociale medier, som i stigende grad er blevet en del af vores dagligdag, søger vi autentiske oplevelser, der gør det muligt at skabe forbindelser og intimitet.

Vi får energi fra naturen, og ligesom koralrevet er en kilde til næring og skaber ly for havets liv, fylder den pulserende, men milde, Pantone 16-1546 Living Coral os med varme, komfort, næring og energi i vores evigt skiftende omgivelser.

“Farve fungerer som en linse, hvorigennem vi oplever vores ægte og digitale virkelighed, særligt med Living Coral. Med forbrugere, der længtes efter menneskelig interaktion og sociale forbindelser, skaber de naturlige og opmuntrende kvaliteter fra Pantone Living Coral denne følelse,” fortæller Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Institute, i en pressemeddelelse.

Foto: Pantone 16-1546 Living Coral

Pantone Living Coral en farve, som både findes i naturlige omgivelser under havets overflade, men er også tilstede i en animeret version på de sociale medier.

Indenfor mode og accessories inspirerer Living Coral til et eksperimenterende og legende udtryk, både indenfor womens- og menswear, fra hverdagsmode til de store styles på catwalken. Den varme nuance skaber, i sin enkelthed, en følelse af komfort og positivitet, men bliver samtidigt meget kraftfuld og sprudlende i mønstre, teksturer og endda i det monokrome udtryk. Som en appellerende og dragende tone, fungerer Pantone Living Coral som kontrast til resten af farveskalaen for 2019.

 

Disse farver er tidligere udnævnt som årets Pantone-farve: