CIFF stablede et karakteristisk messearrangement på benene for AW 18/19. Et højt profileret samarbejde med Stavros Karelis fra Machine-A gav anledning til spænding blandt udstillere og besøgende, mens den museumslignende opsætning ved indgangen til showet gav visuel stimulering. I mellemtiden opretholdt Revolver sin liste med skandinaviske mærker, som fyldte gangene i selskab med en blanding af kommercielle mærker fra Europa. Vi skal se nærmere på womenswear i AW 18/19-sæsonen på CIFF og Revolver. 


Hver fredag bringer TØJ en WGSN update, hvor fokus er rettet mod kommende trends, inspiration eller retail. WGSN er verdens førende online trendværktøj, som giver indblik i tendenser inden for mode, livsstil og interiør.


Inden vi ser nærmere på udvalgte trendtemaer for sæsonen, bevæger vi os omkring de mere overordnede og dominerende trends inden for womenswear AW 18/19. Lad os kalde det trend-tjeklisten.

Trend tjekliste:

— På tværs af sæsoner:
Flere brands begynder at fokusere på såkaldte ekspres-kollektioner til ‘sidste-øjebliks-køberne’ før skiftet til AW-sæsonen. Kunstpelse og sommerkjoler hænger side om side for at imødekomme den stigende efterspørgsel på tøj, der fungerer på tværs af sæsoner.

Bæredygtighed: Bæredygtighed er et fremherskende tema under de københavnske modeshows. Brands inden for modeindustrien begynder at mærke, hvordan forbrugerne i højere grad er villige til at betale for bæredygtig tøjproduktion.

At opbygge tøj indefra og ud: Strik og overtøj er hovedrollerne. Forskellige variationer gør plads til nyskabende design, herunder fokus på farve og print med helt nye former – designet af den gængse cardigan skal man holde særligt øje med.

Elementernes udvikling: Rekonstruerede bestsellere fra tidligere sæsoner gør sig synlige. For at undgå risici fokuserer mange brands på at udvikle produktets elementer, i stedet for et komplet redesign – eksempelvis udviklingen fra en midi-print kjole til en maxi kjole.

Trend-tjeklisten danner rammen for nogle forskellige temaer inden for womenswear AW 18/19, som afspejler sæsonens særpræg. Vi dykker ned i seks prominente temaer.


1. Country Life
Inden for country life-temaet er komfort i fokus. Stilen henter inspiration fra efteråret og landskabet. Stilgenrer overlapper hinanden – strik og pels bliver kombineret med vintage blomstermønstre. Silhuetterne er oversized og tager afsæt i ideen om unisex-design.


2. Thrift-shop Party
Nostalgien fortsætter med at gøre sit indtog i moden. Vintageinspireret tøj opmuntrer retrotemaet til at blive hængende endnu en sæson. Sporty nylon, 80’er-inspireret dyreprint og blomstermønstre. Et miks af forskellige modeæraer skaber en æstetik, hvor de fleste elementer kan sættes sammen og fungere som et helstøbt sæt.3. Winter Bohemian
Vi bevæger os videre fra de romantiske fornemmelser, som prægede SS 18-sæsonen, og erstatter blonder og frynser med en mere bohemeinspireret stilart, som skal give den kvindelige beklædning mere cool-faktor. Stilen kombinerer fragmenteret blomsterprint med håndlavet strik. Formen på toppe- og kjoleærmer er i fokus, herunder bløde, voluminøse og arkitektoniske design.4. Reworked Puffa
Dynejakker er blevet meget populære hos en del københavnske brands. Jakkerne er praktiske og moderigtige, og har både langt- og kort design for at tilføje mere kommerciel værdi. Designet henter inspiration fra sportsverdenen og mere generelle trends, hvor farver og print puster nyt liv i de vinterlige favoritter.5. Floral Print Maxi
Bohemekjolen genopstår i maxi-længde; en transformation fra midi-stilen, som har været populær de seneste sæsoner. Der er fokus på lange ærmer, men også de kvindelige former. Levende og finurlige blomstermønstre giver denne stil sit særpræg.6. Golden Saffron
De gule farver fra sidste års sæson har ændret sig til dybere og mere gyldne toner. Det er en alsidig farvepalette, der bliver brugt på flere forskellige stofbaser såsom læder, uld og satin.