Bestsellerejer giver henstand til lejere

”Hele den her situation bliver et vanskeligt puslespil, som vi skal have til at lykkes,” lyder det fra Bestseller om huslejestriden, der lige nu raser. Selv giver Bestsellerejer, Anders Holch Povlsen, sine egne lejere gennem ejendomsselskabet Heartland henstand i april.

Bestseller valgte i sidste uge at afskedige hele 750 medarbejdere, et par dage efter hjemsendte virksomheden 2.400 medarbejdere for så til sidst at meddele, at de fra den 1. april vil udskyde huslejebetalingen til 200 butiksudlejere.

Modekoncernen er efter beslutningerne i coronakrisen kommet under kritik. Nu står Bestseller frem, og fortæller sin side af historien. Det oplyser TV Midtvest.

”Tro mig. Vi ønsker ikke at presse vores udlejere ud i en vanskelig situation, men den her situation er så svær og ny for alle parter, så vi er nødt til at finde en fælles vej, og det er det, vi rigtig gerne vil finde sammen med vores udlejere og andre samarbejdspartnere,” siger Thomas Børglum Jensen, der er finansdirektør i Bestseller, til TV Midtvest.

Alle Bestsellers 2.500 butikker rundt i Europa er alle lukket. Det betyder, at omsætningen er gået i nul fra den ene dag til den anden.

”Vi er i en alvorlig situation. Jeg kan hovedsageligt snakke for vores virksomhed og vores branche. Vi havde for to-tre uger siden alle vores butikker åbne, og vi har den dag i dag alle vores butikker lukkede, så vi er i en situation, hvor vi har alle vores kunder i en lige så svær situation som os. De kan ikke drive en forretning, de har ikke mulighed for at betale, så hele den her situation bliver et vanskeligt puslespil, som vi skal have til at lykkedes,” siger Thomas Børglum Jensen.

Thomas Børglum tilføjer, at Bestseller ikke ønsker at løbe fra sit ansvar, men derimod håber på forståelse fra de mange butiksudlejere, som kommer til at mangle deres husleje.

 

Bestsellerejer må selv give kredit

I Anders Holch Povlsens eget ejendomsselskab, Heartland, der ejer en lang række ejendomme rundt i Danmark – blandt andet i Aarhus med detailbutikker som lejere, giver man selv henstand for at hjælpe lejerne så godt som muligt ud af krisen. Det oplyser Heartland til Finans.

”Vi har de seneste uger været i dialog med flere af vores lejere, som vi har givet henstand i april, og det er en dialog, der kører fortløbende. Som udgangspunkt giver vi henstand til alle butikker, fitnesscentre og restauranter, der også er ramt af den økonomiske krise, vi befinder os i som følge af Covid-19. Vi håber med de tiltag at kunne bidrage til, at de kommer bedst muligt gennem den kommende periode,” skriver Bo Refsgaard, som er ejendomsansvarlig hos Heartland, i en mail til Finans.