De seneste ugers udvikling mellem Ukraine og Rusland har sat en ny dagsorden for ejerskabsforhold for butikskæden. Sportmaster er derfor til salg igen, men de forventer en hurtig salgsproces. 

I 2019 kom det frem, at kapitalfonden Nordic Capital havde solgt butikskæden Sportmaster til det singaporeanske selskab Sportmaster Operations. Nu er kæden til salg igen. Det skriver Finans.

Det er den nuværende invasion af Ukraine og det vestlige pres på Rusland, der får ejerne af Sportmaster til at stoppe deres aktiviteter i Danmark. Sportmaster Operations er nemlig ejet af ukrainskfødte russere med aktuel adresse i Schweiz. Selskabet blev stiftet af de tre ejere i 1992 i Rusland og med butikker i en række lande – herunder Rusland.

Det er netop de klare tråde til Rusland, der har bragt Sportmaster i modvind på sociale medier blandt forbrugerne. Om situationen siger Andreas Holm, adm. direktør for Sportsmaster Danmark, til Finans:

“De seneste ugers udvikling har sat en ny dagsorden for ejerskabsforhold. Jeg ser salget som både en god og en forretningsmæssig rigtig beslutning. I den internationale krise kan Sportmaster Danmark bedst videreføres i et andet setup. Det er rettidig omhu for sælgers investering og for Sportmaster Danmark.”

Han lægger heller ikke skjul på, at virksomheden har haft nogle svære uger, efter invasionen af Ukraine startede.

Rådgivere er nu i gang med at finde en ny køber, og ifølge Andreas Holm har der allerede været stor interesse. På Sportmasters hjemmeside skriver de:

“Der forventes en hurtig salgsproces. I forbindelse med et salg i Polen har der været udvist stor interesse for Sportmaster Danmark, der er markedsleder, et stærkt brand, har en stor stærk kundeklub og er en stærk partner for 350 danske sportsklubber.”

 

Foto: Sportmaster