Den kriseramte Magasin-ejer Debenhams er efter længere tids søgen på en ny ejer nu blevet solgt for knap en halv milliard kroner. 

Efter længere tid med økonomiske problemer satte Magasin-ejer Debenhams sig selv til salg i sommeren 2020. Nu er den kriseramte detailkoncern solgt for 450 mio. kroner – eller dele af den.

Debenhams’ brand og website er solgt til den britiske virksomhed Boohoo Group, men med i handlen følger ikke Debenhams’ fysiske varehuse. Det oplyser det britiske medie BBC.  Det betyder, at de over 100 butikker fortsat står til at lukke og dermed er omkring 12.000 jobs stadigvæk i fare.

Boohoo Group forventer, at Debenhams relanceres på Boohoos onlineplatform i begyndelsen af 2022.  Indtil da vil Debenhams fortsætte sin drift på webshoppen.

Inden december 2020 skulle Debenhams efter sigende have forsøgt at indgå en aftale med sports- og modevirksomheden JD Sports Fashion, men tirsdag den 1. december fortalte den mulige køber, at de trak sig fra forhandlingerne. Derefter påbegyndte Debenhams sin nedlukning.

Dengang kom det også frem, at nedlukningen af Debenhams ikke ville få betydning for Magasin du Nord i Danmark, der i stedet kommer til at køre som en selvstændig enhed.

Foto: Debenhams