Danskernes foretrukne modewebshop lancerer for første gang en secondhand-kategori. Den bliver dog ikke tilgængelig herhjemme lige foreløbigt. 

Danskerne er vilde med Zalando. Det viser flere undersøgelser, hvor Zalando i længere tid har ligget nummer et som den mest foretrukne webshop for danskerne, når de har shoppet mode.

Zalando udvikler sig da også hele tiden for at optimere oplevelsen for sine shoppelystne kunder. Den tyske gigant har blandt andet satset stort på bæredygtighed, hvor de har været med til at etablere en fælles global standard for etik og bæredygtighed, ligesom de har forpligtet sig til at blive CO2-neutral.

De grønne initiativer sker naturligvis i takt med forbrugernes stigende fokus på bæredygtighed, og nu løfter portalen sløret for endnu et initiativ, der taler ind i forbrugernes øgede bevidsthed om et mere bæredygtigt forbrug og grønnere shopping. Portalen lancerer nemlig Pre-owned – en ny secondhand-kategori til kunderne. Det skriver onlineportalen i en pressemeddelelse.

“Interessen for secondhand er stor og stadigt stigende, især blandt de yngre generationer. Samtidig mangler kunderne en nem og pålidelig tjeneste, som kombinerer nem og bekvem handel med varer, de ikke længere bruger, og en behagelig oplevelse med køb af secondhand online. Med lanceringen af Pre-owned er Zalando den første modeplatform, der tilbyder en så brugervenlig løsning, og som imødekommer kundernes behov i så stort omfang,” lyder det fra Torben Hansen, der er VP Recommerce hos Zalando.

 

Kategori markerer en ny milepæl for Zalandos bæredygtige rejse

Kunderne får automatisk et overblik over de varer, de har købt på Zalando gennem tiden, og samtidig kan de tilføje tøj fra deres egen garderobe, som de ønsker at give i bytte for enten et tilgodehavende hos Zalando, eller de kan vælge at donere beløbet til enten Røde Kors eller We Forest.

Alle secondhand-varer kvalitetstjekkes, inden de bliver tilgængelige for Zalandos millioner af kunder. I tråd med Zalandos bæredygtighedstiltag vil alle bestillinger fra Pre-owned-kategorien sendes i genanvendt papiremballage – og dermed være fri for plastik.

“Lanceringen af Zalando Pre-owned markerer en milepæl i virksomhedens rejse mod at blive udgangspunktet for mode og livsstil i Europa,” skriver Zalando i pressemeddelelsen.

Ved at give kunderne mulighed for at give deres tøj nyt liv bidrager Pre-owned-kategorien til Zalandos Do.More-strategi og målsætningen om at forlænge levetiden for 50 millioner varer og eliminere brugen af engangsplastik frem til 2023.

I første omgang er secondhand-kategorien lanceret i Tyskland og Spanien. I oktober bliver løsningen tilgængelig i Belgien, Frankrig, Holland og Polen.

Om løsningen bliver tilgængelig i Danmark vides endnu ikke. Her udtaler Anne Vibe Hansen, der sidder i Corporate Communications hos Zalando, følgende til TØJ:

“Zalandos kultur bygger på lancering, læring, justering og skalering af nye services. For øjeblikket fokuserer vi på de seks indledende Pre-owned-markeder. Når kategorien har vist sig at være vellykket på disse markeder, vil vi sandsynligvis ekspandere til andre lande. Vi ser en stor interesse for pre-owned i Norden, så de fire nordiske markeder er bestemt en attraktiv region for netop denne kategori. Jeg kan dog ikke give nogen konkret timeline på nuværende tidspunkt.”

Foto: Zalando