Efter to år med en coronapandemi, som satte sine begrænsninger i forhold til leveringstider og forhøjede omkostninger, ser det ud til, at der er bedring at spore.

Der ser ud til at være lysere tider forude i forhold til de seneste års lange leveringstider og høje omkostninger – i hvert fald vurderer flere store butikskæder, at vi har lagt det værste bag os. Det skriver Finans.

Hos DK Company mærker de, at det går bedre med at få varer ombord på containerskibe efter en periode med flaskehalse i forsyningskæden.

”Der er bedringer på vej. Vi synes, det er på vej tilbage til et fornuftigt niveau. Vi er ikke helt i mål endnu, og det tager tid at få løst sådan en knude, men vi er på vej,” siger ejer og adm. direktør i DK Company, Jens Poulsen, til Finans.

Problemerne med flaskehalse opstod allerede i starten af coronapandemien, da særligt amerikanernes købelyst steg, og det resulterede i køer på op mod 100 skibe ved de amerikanske havne. Den nuværende inflation og de høje renter har dog lagt en dæmper på forbruget, så der har været en mulighed for at få nedbragt puklen. Samtidig er fragtpriserne faldet drastisk, selv om prisen stadig er meget høj i forhold til prisniveauet, før coronapandemien ramte. På trods af, at det generelt ser lysere ud, kan der ifølge konsulentvirksomheden Xeneta gå helt op mod 12-15 måneder, før flaskehalsene er helt væk.

“Det er ud fra en forudsætning om, at der ikke kommer nye forhindringer. Så længe der ikke gør det, så er vi måske ved at være der, hvor problemerne kan være løst helt om allerede et år,” lyder det fra chefanalytiker hos Xeneta Peter Sand.

Foto: Unsplash