I DR’s nye satsning ‘Danmarks næste tøjdesigner’ kæmper 12 tøjdesignere fra hele landet side om side i håb om at blive morgendagens nye danske designnavn og få deres tøjkollektion ud til danskerne.

For første gang får ‘Danmarks næste tøjdesigner’ premiere i morgen, der kan ses på DRTV og DR1. Designkonkurrencen styres af de to dommere og mentorer, tøjdesigner Søren Le Schmidt og smykkedesigner Anja Camilla Alajdi, der guider designerne frem mod en finale. Her får de allerbedste designere mulighed for at præsentere deres tøj for købere fra nogle af landets største brands og butikker blandt andet Mads Nørgaard og Magasin. Hvis de kan lide designernes kollektioner, er de klar til at investere i et designsamarbejde på stedet.

I programmets første sæson har dommerne valgt at sætte fokus på tøj, som har en bred appel, og det afspejler sig i de mange designopgaver, som vært Mette Bluhme Rieck afslører for designerne uge efer uge; blandt andet scenetøj til en popsangerinde eller tøj med et budskab, hvor tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt gæster systuen og giver sit besyv med.

Det hele starter med en audition, hvor dommerne håndplukker 12 designere til at deltage i konkurrencen. I hvert program designer og syr deltagerne deres kreationer på tid i en systue, og hver uge er det op til deres respektive mentorer at vurdere og afgøre, hvem der får lov til at komme med videre, hvem der særligt skal fremhæves, og hvem der skal forlade konkurrencen. I finalen står fire designere tilbage, som skal overbevise indkøberne om, at deres minikollektion kan sælge.

Foto: Per Arnesen / DR