Danmarks største kapitalfond Axcel, der har stået bag Ball Group, sælger nu tøjkoncernen og lukker fonden, Axcel III.

Der blev tilbage i august 2018 snakket om et muligt salg af den danske tøjkoncern Ball Group. Dengang ønskede kapitalfonden Axcel, der ejer tøjkoncernen, dog ikke at kommentere yderligere på sagen.

Siden hen har Ball Group efter frasalg af flere modebrands tilbage i 2016 endelig opnået den transmission, som de i flere år har arbejdet hårdt for at opnå. Det kunne fastslås i virksomhedens seneste årsregnskab.

Den 12. april 2019 bekræfter ejerfonden så, at Ball Group nu endelig er blevet solgt.

”At vi nu sælger, vidner om, at vi har været i stand til at eksekvere vores plan om at transformere Ball Group til ledende aktør i nichemarkedet for plus-size mode. Resultaterne de sidste tre år vidner om, at Kuno Kildetoft, der er adm. direktør i Ball Group, og hans team har leveret et eminent arbejde, der til fulde lever op til vores forventninger. Som ejere er vi meget glade for at se Ball Group fortsætte sin rejse med en ny ejer og ønsker dem alt det bedste fremover,” siger Asbjørn Mosgaard Hyldgaard, der siden 2016 har været ansvarlig for investeringen hos Axcel, til Børsen.

Axcel ønsker ikke at oplyse salgsprisen, men fortæller, at investorer får et provenu udbetalt på investeringen i tøjkoncernen. Ydermere fortæller Asbjørn Mosgaard Hyldgaard, at der har været flere interesserede aktører i forbindelse med salget af tøjkoncernen.

Både Pandora og it-konsulentvirksomheden Netcompany har tidligere været en del af Axcel-fonden, Axcel III. Med salget af Ball Group, der var fondens sidste virksomhed, kan Axcel nu lukke Axcel III.