Showkalenderen for Copenhagen Fashion Week AW 19 er nu tilgængelig. Kalenderen byder på en blanding af danske erfarne og upcoming designere samt et udvalg af udenlandske brands.  

Copenhagen Fashion Week AW 19, som afholdes fra den 29. januar til den 1. februar 2019, har nu offentliggjort showkalenderen og de 32 modebrands, som de har udvalgt til sæsonen. I kalenderen ses en række førende skandinaviske modebrands – lige fra Ganni, By Malene Birger og J. Lindeberg til upcoming designnavne som Cecilie Bahnsen og Emilie Helmstedt. Udenlandske brands som Lala Berlin og britiske Mother of Pearl har også valgt København som deres modeshowsdestination.

Copenhagen Fashion Weeks nytiltrådte adm. direktør, Cecilie Thorsmark, fortæller i en pressemeddelelse:

“Vi glæder os til at stå i spidsen for en modeuge, som byder på et særdeles stærkt line-up af brands fra både Danmark og udlandet. Vi har denne sæson oplevet en markant øget interesse fra udenlandske brands om at holde show i København, hvilket tydeligt bekræfter den tendens, jeg tror, alle i modebranchen fornemmer lige nu, nemlig at dansk mode og modeugen aldrig har været mere hypet. Så nu er det vores opgave at gøre alt, hvad vi kan, for at de får den bedste oplevelse.”

Showkalenderen er sammensat af en showkomité bestående af 18 toneangivende eksperter fra den skandinaviske modebranche med øje for det aktuelle modebillede. Det har været nødvendigt med en strammere kuratering af kalenderen på grund af en stor interesse for modeugen.

“Vi modtog i år et rekordstort antal ansøgninger, men ud fra devisen om at vægte kvalitet frem for kvantitet er showkalenderen denne sæson særligt skarpt kurateret takket være vores engagerede showkomité, der har lagt sig i selen for at skabe den stærkeste showplatform i Skandinavien og dermed sikre den bedste oplevelse for modeugens gæster,” fortæller Cecilie Thorsmark.

Bæredygtigt brand åbner modeugen

Copenhagen Fashion Week åbningsshow tirsdag den 29. januar 2019 står det britiske modebrand Mother of Pearl for, som med sin bæredygtige profil markerer en ny strategi for Copenhagen Fashion Week om at gøre bæredygtighed til et fremtidigt omdrejningspunkt for modeugen.

Se hele showkalenderen her.