Det svenske medie Habit og modebrandet Rockandblue lancerer en ny pris, der har til formål at skabe opmærksomhed om unge, talentfulde designere i både Danmark og Sverige.

Den nye ’The Scholarship Rockandblue Design Award’ er stiftet i samarbejdet med det svenske medie Habit og brandet Rockandblue. Modebrandet Rockandblue specialiserer sig i overtøj med et rebelsk og ungt look og har stor erfaring med læder- og designarbejde.

Prisen har til formål at finde frem til unge og talentfulde designere fra Danmark og Sverige samt at udfordre nytidens design indenfor læder og overtøj.

Konkurrencen afvikles i to separate dele, nemlig ’Commercial Leather’, hvor vinderen vil blive belønnet med et stipendium på 40.000 svenske kroner, samt ’Experimental Outerwear’, hvor vinderen vil modtage et stipendium på 30.000 svenske kroner.

Deltagernes bidrag skal sendes digitalt senest den 5. juni 2020, hvor vinderne derefter vil blive kontaktet i slutningen af måneden. Her vil de modtage de nødvendige ressourcer til at skabe fysiske produkter, som vil blive fotograferet og præsenteret til ’Habit Fashion Awards’ i Stockholm den 19. november 2020.

Konkurrencen er åben for studerende på en række forskellige skoler i Sverige og Danmark. I Danmark indgår Designskolen i Kolding, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Scandinavian Academy of Fashion Design samt Copenhagen School of Design and Technology.

 

Foto: Rockandblue