De seneste år har regnskaberne været præget af store underskud. Nu takker modevirksomheden af. 

Den danske modevirksomhed Oh! By Kopenhagen Fur, der er en del af Kopenhagen Fur International A/S, har over flere år kæmpet med at lande overskud.

Virksomhedens seneste årsregnskab, der gælder fra den 1. november 2018 til den 31. oktober 2019, meldte om et underskud på -19,5 mio. kroner på bundlinjen og en tabt egenkapital med et underskud på -12,2 mio. kroner.

Nu lukker modevirksomheden. Det fremgår på både Oh! By Kopenhagen Furs Instagram og hjemmeside.

I begyndelsen af oktober 2020 påbegyndte modevirksomhedens sit “closing sale”, fremgår det på Instagram, hvor virksomheden efterfølgende ville lukke endeligt den 18. oktober 2020.

“Tak for al jeres kærlighed og støtte,” lyder det fra brandet på profilen.

Om det er de negative regnskabstal, der er årsagen til nedlukningen, fremgår ikke nogen steder. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra moderselskabet Kopenhagen Fur International.

I det seneste årsregnskab for Kopenhagen Fur International går det dog godt. I 2018/19-regnskabet lå omsætningen på et trecifret millionbeløb, ligesom årets resultat endte med et plus. Dog oplevede virksomheden et fald i antallet af solgte skind på 13 procent, ligesom gennemsnitsprisen faldt med 5 procent i forhold til året før.

Ledelsen skrev dengang i årsrapporten, at det var forventningen, at priserne på skind fortsat ville falde, hvilket også er tilfældet.

Coronakrisen var nemlig i starten af året med til at sætte alting i stå – også salget af minkskind. Med en fortsat presset pris på skind – og med virusudbrud på en lang række af de danske minkfarme – så står minkavlerne overfor store udfordringer. Det skriver DR.

Udfordringer, der kan betyde, at alle mink i Danmark skal aflives.

Foto: Oh! By Kopenhagen Fur