I oktober gik herretøjskæden i rekonstruktion med en tårnhøj gæld. Nu er kreditorerne blevet enige om at redde virksomheden og har dermed mindsket gælden markant. 

Den 2. oktober 2020 gik den danske herretøjskæde Bertoni i rekonstruktion efter en hård tid med modvind på grund af Covid-19.

I slutningen af oktober blev det så besluttet at lade rekonstruktionen fortsætte med målet om at finde en redningsplan for virksomheden. Her blev det blandt andet foreslået at fjerne 85 procent af kædens gæld.

Den endelige afstemning blandt kreditorerne om, hvorvidt tøjkæden skulle holdes i live eller ej, fandt sted ved Skifteretten i Aarhus torsdag den 19. november 2020, og her blev et flertal af kreditorerne enige om forslaget om at sløjfe 85 procent af Bertonis gæld. Det skriver Børsen.

Det betyder, at Bertoni overlever og nu skal betale 15 procent af sin gæld, hvilket svarer til 3,5 mio. kroner af den samlede gæld på 24 mio. kroner.

Der er dog ét krav. Gældsbetalingen skal falde på samme tid, og det skal senest ske den 3. december 2020.

Om engangsbetalingen kommer til at medføre fyringer eller butikslukninger vil direktør Bent Birger Rasmussen ikke ind på, men han erkender overfor Børsen, at virksomheden vil blive påvirket:

“Det er med afsæt i en fortsat svær tid og et salgsindeks, der er mindre end sidste år. På de interne linjer kigger vi jo efter effektiviseringer, herunder en mere simpel produktionsmetode.”

Direktøren håber dog, at de kan opretholde det samme antal af butikker. Dog siger han, at det endnu er usikkert, om de kommer til at ligge på de samme placeringer.

 

Kapitalfond skal have penge op af lommen – igen

Det er ejerne, Vektor Kapital, der tager det største tab i Bertonis kamp for overlevelse. De har i løbet af de seneste år skudt flere millioner ind i virksomheden, og i år er ingen undtagelse. Det er nemlig Vektor Kapital, der dækker hele tøjkædens gæld på 3,5 mio. kroner, men hvor meget den samlede kapitalindsprøjtning løber op i er endnu ikke muligt at sige.

“Det skal de regne på, for det er jo ikke nok at tilføre de 15 procent. Der skal tilføres mere end det, for virksomheden skal jo fortsætte. Det er både fremtidig driftskapital og dividenden på de 15 procent,” forklarer rekonstruktør Ole Erlich-Eriksen.

Foto: Bertoni