Danske Kasper Rørsted, som står i spidsen for sportsgiganten Adidas, vil ikke betale husleje for sine tyske lejemål under coronakrisen trods nyligt offentliggjort rekordregnskab. Det har fået den tyske befolkning til at vende sig mod ham.

Danske Kasper Rørsted har siden 2016 været den øverste chef for den tyske sportsgigant Adidas, hvor han gentagende gange har formået at levere vækst og vinde større markedsandele. Ved virksomhedens seneste årsregnskab leverede han det bedste resultat i selskabets historie.

Adidas’ årsrapport for 2019 viser en stigning i omsætningen på 8 procent og lander dermed på 23,6 mia. euro mod 21,9 mia. euro i 2018. Derudover stiger driftresultatet fra 2,3 mia. euro året forinden til 2,6 mia. euro i 2019. Årsresultatet før skat stiger 33 procent og ender på 3,8 mia. euro mod sidste års 2,8 mia. euro.

Men selv om man har indleveret sit hidtil bedste årsregnskab, kan man sagtens komme i modvind. Den danske topchef er nemlig havnet i en massiv kritik fra den tyske befolkning på grund af Adidas’ tiltag i forbindelse med Covid-19-udbruddet. Det oplyser Finans.

Selv om Adidas langt fra er den eneste tyske virksomhed, som mærker til coronavirussets følgevirkninger i from af butikslukninger, så er det sportsgiganten, som mærker den tyske befolknings vrede og forargelse.

Der har været opfordringer til at boykotte Adidas som følge af topchefens beslutning om ikke at betale husleje for sine tyske lejemål trods en kassebeholdning på op mod 900 mio. euro.

”Som global koncern med milliardoverskud er det lurvet at bruge en beskyttelse beregnet på lejere i eksistensnød. Jeg køber ikke længere noget fra Adidas,” skrev Katarina Barley, medlem af Europa-Parlamentet for de tyske socialdemokrater, på Twitter. Det oplyser Finans.

Den tyske minister med ansvar for forbrugerbeskyttelse, Christine Lambrecht, anser Adidas’ beslutning som uanstændig og uacceptabel.

I Tyskland gælder lejepausen for 26 Adidas-butikker. Ifølge sportsgiganten er det bare ét blandt flere tiltag for at beskytte koncernen og de 60.000 medarbejdere.

Adidas er dog ikke den eneste koncern, som har udsat huslejen. TØJ kunne i sidste uge meddele, at modekoncernen Bestseller så sig nødsaget til at udskyde huslejen til 200 butikker. Det blev besluttet i forlængelse af afskedigelse og hjemsendelse af et stort antal medarbejdere i både Danmark og udland.