Efter fire år i branchen og overrækkelsen af flere priser lukker modebrandet ned grundet manglende likviditet ovenpå et hårdt 2020. 

“Det sidste år har været hårdt for mange virksomheder rundt om i verden, og desværre var udfordringerne for mange til, at vi kunne klare det. Vi er nu nået til et punkt, hvor vi mangler tilstrækkelig likviditet, og desværre bliver vi derfor nødt til at lukke.”

Sådan skriver modebrandet Carcel i en pressemeddelelse. Efter et hårdt corona-år må brandet se sig nødsaget til at lukke virksomheden.

Carcel blev stiftet for fire år siden og nåede at opbygge en socialøkonomisk virksomhed, der skabte gode jobs og uddannelser for nogle af verdens mest marginaliserede kvinder.

Den fortsatte udvikling af Covid-19 og den deraf følgende nedlukning – også i modebrandets produktionslande – kombineret med udfordringer i at rejse nok kapital blev dog for meget til, at modebrandet kunne overleve.

“Vi er utrolig stolte af alt, vi har opnået. Vi er kommet så langt takket være støtten fra vores samfund, partnere, investorer og utrolige medarbejdere,” skriver brandet videre.

Bag Carcel stod Veronica D’Souza, der i løbet af brandets fire års eksistens førte det til to nomineringer i Magasin du Nord Fashion Prize – hvoraf Carcel vandt prisen i 2019 – nominering og pris under Elle Style Awards 2020 og meget mere.

I løbet af 2020 investerede Carcel desuden også i en ny forretningsmodel for digital detailhandel for at eliminere lagervarer og tøjspild.

På trods af at Carcel nu er fortid, håber Veronica D’Souza og resten af teamet, at de har været med til at skubbe innovation og nytænkning om bæredygtighed ind i modebranchen.

“Vi håber, at andre, der tør drømme, vil se vores rejse som et bevis på, at det er muligt at starte noget, der gør en forskel. Vi havde ikke meget erfaring eller mange penge, men vi havde kollektivets tro på, at alt var muligt, og det meste resulterede i, at folk omkring os sagde ‘ja’. Vi er taknemmelige for alle, der har været med til at støtte dette initiativ,” afslutter brandet.

Foto: Carcel