Rejsen mod et mere bæredygtigt brand er for alvor gået i gang ved Pilgrim. I 2024 skal 60 procent af alle kollektioner være lavet af mindst 75 procent genanvendt materiale. “Vi har investeret en del i indkøbet af genanvendte materialer,” udtaler Katrine Seifert Tiemroth, Head of Marketing & Communication, til TØJ.

Det er en omfattende proces at implementere grønne tiltag, men smykkebrandet Pilgrim – der har klaret sig godt gennem nedlukninger og corona – ser det som en nødvendighed. De vil nemlig være et mere bæredygtigt brand og har nu taget første skridt: En recycled kollektion, der består af 10 items, som er håndlavet og ansvarligt produceret af minimum 75 procent genanvendt materiale. Det er bare starten, for Pilgrim planlægger at integrere en grønnere tankegang i så meget som muligt for virksomheden og særligt i tilgangen til produkter.

Derfor er målet, at 10 procent af alle kollektioner skal være lavet af minimum 75 procent genanvendt materiale i 2022. Året efter er det 30 procent af kollektionerne. Og i 2024 er det 60 procent af kollektionerne. Ambitiøse mål, som Pilgrim er stålfaste på at nå.

“Vi arbejder tæt sammen med vores leverandører på det her, og har gjort det noget tid, så vi sikrer, at vi udvikler det sammen. Vi har investeret en del i indkøbet af genanvendte materialer, og det er en stor del af grunden til, at vi kan opnå vores mål fra 2022,” udtaler Katrine Seifert Tiemroth, Head of Marketing & Communication, til TØJ.

Det er ikke alle materialer, der er fuldstændig genanvendt. Og det er derfor, målet er landet på 75 procent.

“Hele kernen af smykket af zink eller messing er 100 procent genanvendt materiale. Men enkelte dele udenom – for eksempel naturperler, glasperler, låse og studs til øreringe – har indtil videre måske blot certifikat på 25 procent genanvendt materiale. Derfor er hvert enkelt smykke målt op, og her kan vi se, at alle smykker som minimum kan være produceret af 75 procent genanvendte materialer. Hvor nogle af dem vi støber i et materiale, kan nå helt op på at være produceret af 100 procent af genanvendte materialer,” fortæller Katrine Seifert Tiemroth.

 

Kigger også på processer uden om produktet

I mens Pilgrim har arbejdet på at finde ud af, hvordan de kunne producere selve produkterne af genanvendte materialer, har de tager fat på alle de processer, der ligger uden om produktet.

“Vi har blandt andet fjernet bobleplast i forsendelseskasser, og alle produkter bliver ikke længere pakket i polybags, men i poser der er produceret i 100 procent genanvendt plast. Vi har generelt været i gennem en proces med al ny emballage, så det bliver produceret af FSC-certificeret papir,” siger Katrine Seifert Tiemroth og tilføjer, at de ligeledes arbejder både herhjemme og ved leverandørerne på at nedbringe spild og genanvende mere. Blandt andet ved at omlægge deres designproces, så de for eksempel minimerer forsendelse af samples.

 

Foto: Pilgrim