”Nu sætter vi punktum for et mørkt forår og kigger fremad mod et lysere og mere optimistisk efterår.” Sådan lyder det fra den adm. direktør hos den danske modekoncern, der er klar til at undvære coronastøtte efter en omtumlet tid.

 Den to måneder lange lockdown samt de mange butikslukninger i ind- og udland har kostet dyrt på både omsætning og indtjening hos den danske modekoncern DK Company.

I marts 2020 valgte koncernen at afskedige 125 af deres ansatte som følge af Covid-19 samt hjemsende 600 medarbejdere som en del af regeringens hjælpepakke. Derudover valgte en stor del af medarbejderne at indgå en aftale om en nedgang i lønnen på 20 procent frem til midten af juni.

Nu træder DK Company ud af trepartsaftalen og modtager dermed ikke længere støtte fra starten. Det oplyser modekoncernen i en pressemeddelelse.

”Da det var mørkest, stod vi sammen, og vores medarbejdere gik frivilligt 20 procent ned i løn i tre måneder som et kæmpe bidrag til firmaets likviditet. Vi er utroligt taknemmelige for den fantastiske opbakning fra vores medarbejdere, der tændte et lys, da det så allermørkest ud. Nu, tre måneder senere, kan vi heldigvis konstatere, at verden er kommet hurtigere og bedre i gang end først antaget, dog på et betydeligt lavere niveau,” fortæller den adm. direktør hos DK Company, Jens Poulsen, i pressemeddelelsen.

DK Company vurderer, at vi nu ikke ønsker at modtage støtte fra staten længere og træder ud af trepartsaftalen. Samtidig er det glædeligt, at vi med juni-lønnen kan tilbagebetale vores medarbejdere det bidrag, de har givet med lønnedgangen,” fortsætter han.

 

Forventer fortsat salgsnedgang

Selv om DK Company er på vej ud af mørket, forventer Jens Poulsen dog en fortsat salgsnedgang for både 2020 og 2021.

”Selv om verden ser markant bedre ud, forventer vi fortsat en større salgsnedgang for både 2020 og 2021. Nogle af de store eksportmarkeder som England, Spanien, Canada og Italien ligger stadig underdrejet, og frygten for en anden bølge af Covid-19 ligger lige om hjørnet,” fortæller han.

Udover de 125 medarbejdere, som DK Company opsagde tilbage i marts, måtte koncernen opsige yderligere 60 ansatte i juni måned. Det er i alt en reduktion på 18 procent i arbejdsstyrken på DK Companys tre kontorer i Danmark, hvoraf 900 ud af koncernens i alt 2.400 medarbejdere har deres daglige gang.

Foto: DK Company