Modekoncern sender 600 medarbejdere hjem

DK Company har den 20. marts sendt 600 medarbejdere hjem midlertidigt. 

DK company meldte forleden ud, at de har valgt at fyre 125 medarbejdere som konsekvens af Covid-19. Idag, den 20. marts, valgte Bestseller også at afskedige medarbejdere, dog i en del større skala end hos DK Company: 750 personer er nemlig blevet afskediget.

Nu er DK Company endnu engang på banen med nye udmeldinger. Koncernen har nemlig set sig nødtaget til at tage et yderligere skridt, hvilket betyder at 600 medarbejdere nu er sendt midlertidigt hjem som en del af regeringens nye hjælpepakke.

“Jeg er dybt frusteret. Det er vores eneste valg, hvis vi skal have del i kompensationsmidlerne fra staten,” siger adm. direktør, Jens Poulsen, til herningfolkeblad.dk.

Udover de 125 fyringer og de 600 hjemsendte arbejder omkring 300 medarbejdere hjemmefra for at holde hjulene i gang.

 

Medarbejdere går ned i løn

Det er en svær tid for alle. Derfor er Jens Poulsen særligt glad for den måde, som de ansatte i DK Company har valgt at reagere på udviklingen. En stor del af medarbejderne har nemlig valgt at indgå en aftale om en nedgang i lønnen på 20 procent frem til midten af juni.

“Det har været både fantastisk og rørende for os at opleve den opbakning fra medarbejderne. Det har vist os, at vi står sammen i den her situation. Det er netop en vigtig del af det, der har været med til at udvikle os som virksomhed,” siger Jens Poulsen, der samtidigt benytter lejligheden til sige et par ord til de danske politikere:

“Få nu lukket landet helt ned, så ingen er i tvivl om reglerne. Det redder menneskeliv som det vigtigste, og samtidig dør færrest mulige virksomheder. Det nytter ikke noget at lukke storcentre, hvis butikken rundt om hjørnet har åben,” siger han blandt andet.