Det populære skomærke udvider nu deres sortiment med sneakers, der har et ganske særligt formål. Brandet fortsætter dermed med at udvikle opsigtsvækkende kampagner med tydelige budskaber.

Hvad gør man, når man finder ud af, at der bor millioner af glemte børn på grænsen til Syrien, som ikke får nogen uddannelse? Man begynder at bygge skoler til dem.

I 2019 grundlagde Maren Elise Skjerlie og Zarah Kirketerp-Møller derfor organisationen 5 Skoler, hvor ambitionen i starten var at bygge fem skoler komplet med lærere, klasselokaler, undervisning og skolebusser. På få år har de to danske kvinder bygget 16 skoler og givet over 1.200 syriske børn på flugt en hverdag fyldt med leg og læring. Skobrandet Roccamore samarbejder med 5 Skoler og har i den forbindelse udviklet en kollektion af sneakerboots opkaldt efter Maren og Zarah. ‘Sneakers for sneakers’ er endnu en opsigtsvækkende kampagne fra Roccamore, der er kendt for udvikle stærke og betydningsfulde kampagner, som rammer forskellige dagsordensættende budskaber.

CEO hos Roccamore, Frederikke Antonie Schmidt, er meget imponeret over Maren og Zarahs projekt:

”Vi er vilde med projektet og giver derfor et par lokalt producerede sko til et skolebarn, hver gang vi sælger et par sneakers. Vi er så stolte af at kunne bruge Roccamore som et talerør for dette vigtige projekt.”

I løbet af september afholdes en række events med 5 Skoler i Roccamores butikker, og der vil samtidig være en offentlig udstilling af den prisbelønnede fotograf Marie Halds fotos fra lejrene.

De håndlavede sneakerboots er lavet af læder med stødabsorberende letvægtsgummisåle, der er fremstillet af Roccamores portugisiske produktionspartner Bolflex.

Foto: Roccamore og fotograf Marie Hald