Fodboldstjernen giver den danske undertøjsvirksomhed JBS sin egen private hjælpepakke som støtte under coronakrisen. Den adm. direktør i JBS, Michael Alstrup, ser den økonomiske håndsrækning som en stor lettelse i en svær tid.

Verdensstjernen Christiano Ronaldo har givet JBS, der i 2013 lancerede en serie af Ronaldo-undertøj under navnet CR7, særlige økonomiske fordele, mens coronakrisen raser. Det oplyser Finans.

JBS er ifølge sin kontrakt med fodboldspilleren forpligtet til at betale et minimumsbeløb til ham – men det har Christina Ronaldo nu valgt at give afkald på.

”Folkene bag Christiano Ronaldo har sagt, at der på grund af corona ikke bliver nogle minimumsbetalinger i år. Og Cristiano har endda ydermere hjulpet os med, at vi ikke skal betale noget før 2021. De vil sige, at nogle af de penge, han skulle have haft her i 2020, dem har han hjulpet lille JBS med allerede i cash-flow. Så vi skal først gøre det op 31/12 i år, og dermed skal han først have penge efterfølgende, hvor vi normalt betaler hvert kvartal,” fortæller adm. direktør i JBS, Michael Alstrup, til Finans.

CR7-undertøjet fra JBS, som Christina Ronaldo selv står model til, står i dag for cirka 14 procent af JBS’ omsætning.

 

En stor lettelse i en svær tid

Michael Alstrup anser fodboldsstjernens økonomiske håndsrækning som en stor lettelse i en periode, hvor JBS er under massivt pres.

Undertøjsvirksomheden er nemlig, som utallige andre virksomheder i mode- og tekstilbranchen, hårdt ramt af coronakrisen. Det er særligt salget af CR7-undertøjet, der er faldet, da en af de største forhandlere, lingerikæden Yamamay i Italien, har haft lukket sine 1000 butikker i snart to måneder.

JBS’ omsatte ifølge Michael Alstrup for 370 mio. kroner i seneste årsregnskab, hvor overskuddet de seneste år har lagt på godt fem procent. Han ønsker ikke at sætte tal på, hvor slemt den aktuelle situation kommer til at påvirke virksomheden, men Dress Partners konkurs samt PWT Groups rekonstruktion, har ikke hjulpet på JBS’ fremtidsudsigter.

Tøjkæden Mr har dog netop offentliggjort, at de opkøber væsentlige dele af indkøbsforeningen Dress Partner, der står bag Din Tøjmand-butikkerne.

Michael Alstrup mener, at JBS det næste stykke tid kommer til at omsætte for mindre, men også, at undertøjsvirksomheden er polstret til at håndtere modgangen.

”Vi er en god, gammel virksomhed, som ikke har gamblet med vores penge, og vi har noget at stå imod med. Så vi er her også efter krisen. Men det er der rigtig mange, der ikke er,” fortæller han.