Undertøjsvirksomheden fortsætter strategien om at udvide og styrke sin position i tekstilbranchen og opkøber en Ikast-virksomhed med overtagelse fra 1. maj 2021.

I begyndelsen af året var det trikotagevirksomheden Niels Mikkelsens Trikotagefabrik A/S, der kom under JBS Textile Groups vinger.

Nu har undertøjsmastodonten gjort sig endnu et opkøb, oplyser de i en pressemeddelelse.

Det er tekstilvirksomheden HRT Textiles A/S, der har mere end 80 års erfaring som produktionspartner til diverse modebrands – og som tilbage i sommeren 2020 ellers afsluttede et ejerskifte – som får ny ejer i JBS Textile Group.

HRT Textiles vil med sit mangeårige know-how i tekstilbranchen kunne bidrage JBS Textile Group positivt med sine erfaringer samt være med til at sikre JBS’ fortsatte vækstambitioner på koncernniveau, skriver JBS i pressemeddelelsen.

HRT Textiles har gennem det seneste årti opnået markant succes med vores bæredygtige tilgang til tekstilproduktion på egne fabrikker i Ukraine. Efterspørgslen er stærkt stigende, og det er tydeligt, at kunderne søger partnerskaber, nærhed og gennemsigtighed. Med sammenlægningen af vores to virksomheder bliver HRT en endnu stærkere samarbejdspartner for vores kunder, da vi vil kunne drage fordel af de synergier, der blandt andet ligger indenfor råvareindkøb, IT, logistik og produktionsplanlægning og -optimering. Vi vil ligeledes kunne tilbyde vores kunder en endnu bredere portefølje af produkter med eksempelvis JBS’ ejerskab af to af Østeuropas førende strømpe- og undertøjsproducenter, VIP/Sparta, i Litauen,” udtaler CEO i HRT Textiles Claus Bak Mikkelsen, der overtog virksomheden HRT Textiles A/S efter Karsten Rasmussen tilbage i 2020.

Hos JBS er man også meget glade for opkøbet.

“Hos JBS Textile Group har vi en vision om konstant at udvikle virksomhedens kompetencer inden for produktion, design, logistik samt salg af tekstil generelt. Vi ønsker at udvikle os inden for de områder, som vi allerede arbejder med, og vi afsøger altid muligheder for at udvide koncernen med beslægtede forretningsområder. Områder, som købet af HRT Textiles kan være med til at udvikle. Vi ser frem til samarbejdet med HRT Textiles samt at byde virksomheden velkommen i ‘JBS familien’,” siger JBS-direktør Michael Alstrup.

Trods justeringen i ejerkredsen fortsætter den nuværende ledelse og medarbejdere i HRT Textiles med deres virke som hidtil – dog er det meningen, at arbejdspladsen for disse mennesker på sigt skal være hos JBS på kontoret i Herning. Som led i opkøbet udvides direktionen i JBS Textile Group således, at ejer og direktør hos HRT Textiles Claus Bak Mikkelsen indtræder i direktionen som direktør sammen med Michael Alstrup.

Overtagelsen sker den 1. maj 2021.

Foto: JBS Textile Group A/S