En fire år lang sag er endelig slut for Rains, der netop har indgået forlig med den spanske kæmpe Inditex, som blandt andet ejer Zara-kæden. Rains har modtaget millionerstatning og dropper at indlede kopisager mod Zara i andre lande.

Sidste år vandt danske Rains en årelang kopisag mod tøjkæden Zara – ejet af Inditex – i Sø- og Handelsretten. Her blev det fastslået, at Zara i flere tilfælde har plagieret og i Danmark solgt regntøj, der ligner Rains’ design til forveksling.

Efter dommen forventede brandet at anlægge en tilsvarende sag på Inditex’ hjemmebane, Spanien, hvor Zara har rigtig mange butikker. Her antog den danske modevirksomhed, at der var solgt et større antal af produkterne. Men den plan er der nu sat en stopper for. Rains og Inditex har nemlig indgået et fortroligt forlig, der indebærer en millionerstatning til Rains, og at brandet afstår fra at føre tilsvarende sager i andre lande. Det skriver Børsen.

 

Det handler ikke om økonomi

Daniel Brix Hesselager, direktør og hovedaktionær i Rains, slår fast, at kopisagen for dem ikke handler om erstatning. Men ingen skal være i tvivl om, hvem der står bag det originale design.

“Det handler ikke om økonomi for os. Men om principper. Vi vil vise, at globale giganter ikke uhindret kan stjæle design og krænke andres rettigheder som en del af deres forretningsmodel,” sagde Daniel Brix Hesselager til Børsen, da Rains havde fået medhold i maj 2020.

Og det at vinde retssagen har da også givet meget mere end erstatning. Kommer der andre kopisager i fremtiden, så brandet nemlig meget stærkere over for eventuelle kopister.

Foto: Rains