Konkurrencerådet vil politianmelde Kaufmann og Ginsborg for ulovlig informationsudveksling med Hugo Boss. En afgørelse, som den adm. direktør og ejer bag Kaufmann-butikkerne ikke er enig i.

I sidste uge kunne Konkurrencerådet afgøre to sager, der drejer sig om ulovlig informationsudveksling blandt tøjforhandlere. Sagerne omhandler den tyske herretøjsgigant Hugo Boss og de to danske herretøjskæder Kaufmann og Ginsborg.

I den ene sag har Hugo Boss og Kaufmann udvekslet informationer vedrørende priser, rabatter og mængder i forbindelse med udsalg fra januar 2014 til november 2017. I den anden sag har Hugo Boss og Ginsborg fra december 2014 til april 2018 udvekslet tilsvarende informationer.

Hugo Boss er både leverandør af herretøj, men også en konkurrent for Kaufmann og Ginsborg, idet koncernen selv sælger Hugo Boss-tøj 11 steder i Danmark.

Nu fortæller den adm. direktør og ejer af Axal Kaufmann, Henrik Axel Kaufmann, at han vil anke sagen, når selskabet har gennemgået afgørelsen med sine rådgivere. Det oplyser Børsen.

”Jeg er ikke enig med myndigheden. Og jeg er forbavset,” siger han til Børsen og fortsætter:

”Vi har ikke talt med Boss’ detailafdeling. Vi har kun henvendt os til vores leverandørs engrosdel. Vi er jo som butikker nødt til at tale med leverandører og kende deres planer, når vi skal købe ind.”

 

Ginsborg og Dansk Detail har ingen kommentarer

Medejeren af Ginsborg-butikkerne, Jan Ginsborg, har ingen kommentarer udover, at der ikke er taget stilling til, om Konkurrencerådets afgørelse skal ankes eller ej.

Direktør hos butikkernes organisation Dansk Detail, Jens Birkeholm, har heller ingen kommentarer til sagerne. Dansk Detail holder sig ifølge Jens Birkeholm ude af alle kommercielle forhold i butikkerne, fordi der i medlemskredsen er butiksejere, der også er leverandører af tøj eller sko til andre medlemmer.

I afgørelsen skriver rådet, at det vurderes, at Hugo Boss’ og de to danske aktørers ”samordnede praksis om informationsudveksling af strategiske, individualiserede og fremtidige forhold, herunder priser, rabatter og mængder i forbindelse med fremtidige udsalg, har til formål at begrænse konkurrencen.”

Konkurrencerådet vil, når eventuelle ankesager er afgjort, anmelde begge sager til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

Foto: Hugo Boss