Tøjbrandet, som i flere år har kæmpet for en grønnere modebranche, lancerer nu deres første kollektion med svanemærkede t-shirts.

Det Thy-baserede modebrand Elsk vil være med helt i front, når det kommer til at skabe en mere bæredygtig tøjbranche.

Derfor er det vigtigt for brandet at tilbyde tøj og kommunikation, som er til at forstå for slutforbrugerne, og som der er tillid til. Og netop tillid er for Elsk en af årsagerne til, at de nu har valgt at få certificeret en t-shirtkollektion til mænd med Svanemærket.

”En af de store udfordringer, vi har i modebranchen, er, at det er svært både at blive enige om definitioner og ‘best practice’ for en mere bæredygtig tøjproduktion. Dermed bliver det også svært for forbrugerne at navigere i junglen af budskaber. Specielt fordi der er få certificeringer og mærkninger, som forbrugerne rent faktisk kender,” udtaler Lars Riis, adm. direktør, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”En certificering, som skiller sig ud, er Svanemærket. Hele 95 procent af danskerne kender nemlig certificeringen. Det er samtidig et stærkt mærke, fordi det ser på hele produktets rejse og sikrer, at tøjet har belastet miljøet mindst muligt i produktionen. Hertil kommer krav til både kemikalier, kvalitet og arbejdsforhold. Den høje miljøbarre og det høje kendskab har været de vigtigste årsager til, at vi har valgt at få certificeret en stor del af vores t-shirts til mænd med Svanemærket.”

 

Svanemærket er et pejlemærke

Hos Miljømærkning Danmark er de glade for, at Elsk har opnået licens til Svanemærket på en serie af t-shirts:

”Det er en glædelig nyhed, at Elsk nu kan lancere sin første serie af svanemærkede t-shirts. Der er i disse år et øget fokus på at producere tøj med omtanke for miljøet, og her er Svanemærket et stærkt redskab, fordi det har en holistisk tilgang og evaluerer miljøpåvirkningen i alle relevante faser af et produkts livscyklus,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, og tilføjer:

”Svanemærket gør det enkelt for forbrugere at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter. Derfor bruger rigtig mange Svanemærket som pejlemærke i hverdagen – faktisk ser mere end 6 ud af 10 danskere efter Svanemærket, når de vælger varer.”

Kollektionen består af en række basis t-shirts og printede t-shirts til mænd. Kollektionen bliver løbende udviklet med blandt andet nye motiver og farver.

 

Foto: Elsk