Roccamore fik tilført mere end 250.000 kroner i september. Ifølge stifteren Frederikke Antonie Schmidt har selskabet nu hentet hele seks millioner kroner fra investorer. Pengene skal bruges på et vækstfremstød.

Roccamore, hvis erklærede mål er at skabe højhælede sko, der er behagelige at have på, har fået tilført mere end 250.000 kroner i september. Ifølge brandets stifter Frederikke Antonie Schmidt er kapitalindsprøjtningen sket som et led i planen om, at nøglemedarbejdere kan købe ejerandele i virksomheden. Det skriver Finans. Nu forlyder det imidlertid fra stifteren selv, at Roccamore har hentet seks millioner kroner ind fra forskellige investorer, og at pengene skal bruges på et vækstfremstød, så snart der er ro nok på verdensmarkederne. Det skriver Børsen.

Roccamore havde i 2020 et millionoverskud, men siden har det seneste regnskab vist, at det resultat er mere end halveret. I september fik Roccamore tilført mere end 250.000 kroner, men oplysninger fra CVR-registeret viser ikke, hvor pengene kommer fra. Samtidig afviser Frederikke Antonie Schmidt, at pengene er blevet tilført for at sikre selskabet økonomisk og ønsker heller ikke at kommentere på virksomhedens forventninger til fremtiden.

De seks millioner kommer fra en række eksisterende investorer, herunder hollandske Forward Venture Capital, som dermed øger sin ejerandel til mere end fem procent. Frederikke Antonie Schmidt ejer nu 58 procent af virksomheden og forklarer kapitalindsprøjtningen med, at hun ønsker at være klar, når krisen igen er på tilbagetog.

“Vi kommer vel ud af den her krise på et tidspunkt, og så skal vi ind på nye markeder. Det vil vi gerne være klar til. Jeg tror, at når det her vender, så vender det hurtigt. Og der kan man ikke begynde at bruge seks måneder på at rejse kapital. Der skal man have den kapital, man har brug for, for det vil være dem, der kan rykke hurtigst, der kommer til at have the upper hand,” fortæller hun.

For nylig åbnede Roccamore en butik i Oslo, men Frederikke Antonie Schmidt fortæller, at virksomheden godt kan mærke, at kunderne lige nu holder på pengene.

”Jeg tror, at alle kan mærke det nu. Der er helt sikkert noget, der er anderledes, noget, der er skiftet. Det er som om, at alle er bange for, hvad der sker. Lige nu tror jeg, det er lige dele mental krise og rigtig krise. Det føles som om, at krisen ikke rigtig er kommet, men at vi alle har accepteret, at den kommer,” siger hun.

Foto: Roccamore