Et samarbejde mellem Klitmøller Rig Wear og Velvetnoon har resulteret i en produktion af bumbags lavet af udtjente surferfrakker. Taskerne, som er klimavenlige og dansk design, hitter allerede i udlandet.

Surffrakker, der ellers skulle have været kasseret, får nu nyt liv som farverige bumbags, og taskerne er allerede på vej til butikker i Los Angeles, hvor klimavenligt, cool dansk design er in. Taskerne er blevet til gennem et samarbejde mellem Danmarks ældste surfbrand Klitmøller Rig Wear og brandet Velvetnoon, som upcycling-specialist og designer Iben Maria Fredsøe står bag. Det skriver virksomhederne i en pressemeddelelse.

“Jeg kender gutterne bag Klitmøller Rig Wear, og vi sparrer sammen om forskellige designmæssige udfordringer, men har hele tiden haft planer om et egentligt samarbejde. Og det har mundet ud i upcycling af fede, slidte surferfrakker, der stadig er masser af kvalitet i, men som ejeren har skiftet ud efter års slid i sand og saltvand,” siger Iben Maria Fredsøe.

Også Christian Taasti, der startede Klitmøller Rig Wear i 1989, er begejstret for samarbejdet:

“Vi har kørt med pant på vores frakker i nogle år, hvilket vil sige, at folk kan få 300 kroner retur for deres gamle frakke ved køb af ny. Derfor har vi fået frakker ind, der måske nok havde udtjent deres funktion som surferfrakke, men hvor materialerne er for gode til at skille sig af med. Især den kraftige nylontwill og det bløde polyesterfor, har ofte en lang levetid,” siger han og fortæller desuden, at der tidligere har lavet hynder af frakkerne.

Ifølge Iben Maria Fredsøe taler de unikke bumbags lige ind i det, som køberne i Los Angeles efterspørger:

”Det er unika, det er autentisk. og det er genialt genbrug,” siger Iben Maria Fredsøe.

 

Foto: Klitmøller RIg Wear x Velvetnoon