Her er vinderne af Salling Future Friendly Fashion Award, der sætter fokus på ansvarlighed i modebranchen. En konkurrence, der består af i alt tre priser, som netop er blevet uddelt.

Mange hundrede mennesker strålede om kap med solen, da designere i ansvarlighedens tegn blev hyldet på Sallings rooftop torsdag aften i Aarhus. Smilene var store, og der var tårer i øjnene hos vinderne, da de tre priser blev uddelt.

Hovedprisen, Årets Brand, og de 100.000 kr. gik til Aiayu, Publikumsprisen og 25.000 kr. blev overrakt til Proem Parades og Årets Talent samt 25.000 kr. gik til Anders Christian Felsager fra KEA Design.

Aiayu – vinder af Årets Brand
Aiayu vandt Årets Brand, fordi de er dedikeret til en ansvarlig produktion uden brug af kemikalier og naturlige fiber. Deres tidsløse designfilosofi gør, at de kan fokusere på holdbarhed, lang levetid og reparationsmulighed for produkterne.

Aiayu har butikker i både Aarhus og København. Med kram, overraskede blikke og tårer i øjnene modtog de to ejere, Maria Glæsel og Maria Høgh Heilmann, prisen og de 100.000 kroner.

Proem Parades – vinder af Årets Publikumspris
Vinderen er fundet på baggrund af en åben afstemning blandt de otte nominerede til Årets brand. Det blev de to kvinder bag brandet Proem Parades, Lærke Nikolajsen og Stine BrynjolfProem, der vandt titlen og 25.000 kroner.

Med deres ‘parader’, hvor Proem Parades viser kollektioner, som kun produceres hvis kunden bestiller dem, tackler de modeindustriens store problem med overproduktion. Proem Parades viser deres kollektioner på en helt ny måde, som samtidig trækker tråde tilbage til modehistorien og giver kunderne smukt tøj og gode oplevelser.

Anders Christian Felsager – vinder af Årets Talent
Anders Christian Felsager, der i januar blev uddannet fra KEA Design, løb med prisen Årets Talent og 25.000 kr. Anders har i kraft af sin personlige passion for biobaserede materialer, interesseret sig for flere forskellige bioprocesser, hvor han har eksperimenteret med at skabe nye materialer ud af mycelium, kombucha og bioplast. Netop bioplast har været omdrejningspunktet for Anders’ BA-projekt, hvor han har arbejdet med at designe og udvikle nye biobaserede materialer, som er tænkt som et fremtidigt alternativ til syntetiske materialer.

Foto: Aiayu, Proem Parades og Salling