Når Copenhagen Fashion Week løber af stablen i denne uge, kommer det ikke kun til at handle om salg for Bestseller – de afholder nemlig en konkurrence i cirkularitet.

Nyt tøj og nye tendenser er en del af modeindustrien, men det er cirkularitet i stigende grad også. På Copenhagen Fashion Week, som bliver afholdt i denne uge, har Bestseller taget initiativ til en konkurrence, hvor Bestsellers designere og produktudviklere internt siden januar har arbejdet på at designe cirkulært med udgangspunkt i Bestsellers Circular Design Guide.

Målet er både at gøre medarbejderne hos Bestseller klogere på cirkulært design og at gøre eksterne klogere på de processer, tiltag og begrænsninger, som cirkulært design fører med sig.

”Vores indspark til denne sæsons modeuge har helt klart været at gøre både os selv og andre klogere. Bestsellers brands har arbejdet benhårdt og dedikeret på at blive klar til vores Circular Design Challenge, som ikke primært handler om at finde en vinder, men – og vigtigst af alt – om at lære en masse om at designe cirkulært til brug i fremtidige kollektioner,” fortæller Innovation Manager hos Bestseller Camilla Skjønning Jørgensen i en pressemeddelelse.

Kulminationen bliver en præsentation og konkurrence i morgen den 9. august, hvor et dommerpanel fra Global Fashion Agenda, Designskolen Kolding, Zalando og Lifestyle & Design Cluster vil vælge en vinder.

”Vi glæder os virkelig til at se resultaterne blive præsenteret for dommerne og for alle øvrige fremmødte. Det bliver en dag, hvor vidensdeling står lige så højt på dagsordenen som modetrends, og det mener jeg personligt, at hele branchen har brug for,” siger Camilla Skjønning Jørgensen.

De tre følgende dage kan de besøgende se Bestsellers Circular Design Challenge som gratis udstilling i Lokomotivværkstedet, og her kan man også se den banebrydende og stadigt hemmelige førstepræmie. Herudover kan man få et gratis eksemplar af Bestsellers Circular Design Guide, og man kan se en anden udstilling med Bestseller-brandet Selected, som også deltager i en udstilling centreret om cirkularitet, nemlig Circular Fashion & Textile Days i Bella Center, der er arrangeret af Lifestyle & Design Cluster og CIFF.

Foto: Bestseller