Minus A/S har netop offentliggjort sine officielle regnskabstal for 2018/19. Trods opkøb og store investeringer vækster modebrandet på bundlinjen, og ledelsen anser det netop afsluttede regnskabsår som acceptabelt.

Ifølge de officielle regnskabstal for 2018/19, som modebrandet Minus netop har fremlagt, så leverer det midtjyske modebrand igen et positivt årsregnskab.

Årsregnskabet, som dækker fra perioden den 1. juli 2018 til 30. juni 2019, lander en bruttofortjeneste på 8 mio. kroner. Dermed er Irena Riberholt Jørgensen og Chalotte Kjær Bruun, som står bag Minus, kun to mio. kroner fra at nå op på en tocifret mio. bruttofortjeneste. Hos ledelsen konstaterer man, at det har været et hektisk år med opkøb af de to damebrands Peppercorn og Desires, som Minus overtog i slutningen af regnskabsåret. Det har medført, at de oprindelige ambitiøse målsætninger for indtjeningen ikke er blevet indfriet.

”Det stod ret tidligt klart, at den planlagte entre på flere nye markeder ikke kunne nå at påvirke det indeværende år,” udtaler Irena Riberholt Jørgensen i en pressemeddelelse og uddyber:

”Det er langsigtede investeringer, som vi må have tålmodighed med, og som nok skal bidrage positivt på den vækstrejse, vi har påbegyndt.”

På bundlinjen kommer Minus ud med et resultat på 1,4 mio. kroner, hvilket de to ejere og resten af ledelsesteamet anser som acceptabelt. Udover opkøbet af Peppercorn og Desires har der også været store investeringer i webshops.

”Muligheden for at købe de nye brands opstod fra den ene dag til den anden, og vi fik ikke meget betænkningstid. Men vi var ikke i tvivl om, at det ville blive en omgående styrkelse af vores fundament som virksomhed,” udtaler Chalotte Kjær Bruun, som fremover vil stå i spidsen for en langt mere strategisk håndtering af sourcing og indkøb. Noget, som ledelsen forventer vil kunne bidrage positivt til såvel driften som til kundernes indtjening fremadrettet.

Ved udgangen af juni 2019 bestod Minus’ egenkapital af en sum på 4,6 mio. kroner, hvilket er en stigning i forhold den forrige regnskabsperiode.

Grundet omlægning af regnskabsår udgør det forrige regnskab kun et enkelt halvår, hvorfor tallene ikke kan sammenlignes fuldkommen.

Minus A/S er en del af moderselskabet Redefined Fashion A/S, som blev stiftet i 2019, og som fremover skal være moderselskab for de seks brands Minus, Peppercorn, Desires, White and More, Friendtex og Once, der alle kommer til at indgå i koncernregnskabet.

 

Nøgletal for Minus A/S

(i 1000 kroner) 2018/19 2017/18 2016/17
Bruttofortjeneste 8.088 6.148 3.728
Resultat før skat 2.103 1.848 721
Årets resultat 1.489 1.408 376
Egenkapital 4.608 2.673 1.428