Magasin du Nord har ved den officielle åbning af modeugen løftet sløret for dette års 10 finalister. Et finalefelt, som i år består af tidligere finalister og prismodtagere.

Modeindustrien – både globalt og i Danmark – er inde i en svær og anderledes tid grundet Covid-19. På dansk grund har krisen blandt andet betydet, at modeugens shows afholdes på nye kreative måder med live-streaming på en ny digital platform, og at modemesserne har måtte tilpasse sig sundheds- og sikkerhedskrav.

Også Magasin du Nords Fashion Prize har undergået forandringer. Prisen, som er blevet uddelt hvert år siden 2012, har i år tilpasset både selve eventet og tildelingen af pengepræmien. Det betyder, at præsentationen af de 10 finalister sker på en online platform, og at fonden bag prisen, Wessel & Vett Fonden – tidligere Magasin Fonden, har besluttet at tildele pengepræmien til 10 tidligere vindere og finalister. Beslutningen er taget for at støtte de mange små modevirksomheder, som har det svært i øjeblikket.

Foruden pengepræmien får finalisterne også sparring fra brancheeksperter.

”Vi håber, at pengepræmien, netværket og mentorordningen hjælper finalisterne midt i en vanskelig situation. Dette er et tidspunkt, hvor det er vigtigt at være i stand til hurtigt at tilpasse sig, og hvor design, bæredygtighed og en god forretningsplan er vigtig, ” forklarer Nina Wedell-Wedellsborg, bestyrelsesmedlem af Wessel & Vett Fonden, i en pressemeddelelse.

Under den officielle åbning af modeugen på Hotel Villa i centrum af København blev de 10 finalister afsløret. Finalisterne ved Magasin du Nords Fashion Prize 2020 er:

Astrid Andersen

Brøgger

Carcel

Cecilie Bahnsen

Freya Dalsjö

Kjetil Aas / Sur le chemin

Nikoline Liv Andersen

Maikel Tawadros

Maja Brix

MFPEN

 

Finalisterne modtager hver 10.000 kroner, mens vinderen, som bliver kåret i efteråret, modtager 200.000 kroner. Vinderen vil blive vurderet på bæredygtig- og etisk ansvarlighed, forretningside og originalt design af de 14 jurymedlemmer. I år består juryen blandt andet af CEO for Copenhagen Fashion Week Cecilie Thorsmark, medstifter af modebureauet 247 Giacomo Piazza og medstifter af Ganni Nicolaj Reffstrup.