Stella Nova Copenhagen A/S har haft nogle hårde år rent økonomisk. Med en egenkapital der flere år i træk har vist millionunderskud, er den nu endelig vendt til overskud i det seneste årsregnskab.

Der er to store begivenheder, der præger regnskabet hos Stella Nova Copenhagens A/S, som netop er blevet offentliggjort. Og Stella Nova har i den grad haft brug for lidt medvind i årsregnskabet.

De sidste par år har regnskabet nemlig været i noget af en rutsjebanetur. Tilbage i 2016 blev årsresultatet vendt til plus efter flere år med underskud på bundlinjen. Dengang stod der 1,1 mio. kroner på bundlinjen. I 2017 gik det ned ad bakke, og virksomheden endte med et årsresultat på 725 t. kroner. I det seneste årsregnskab er årsresultatet endnu engang formindsket og ender på 555 t. kroner.

Resultatet indfrier dog de forventninger, der var stillet til selskabets udvikling i regnskabsåret. Noget, Stella Nova kan fejre efter godkendelsen af årsregnskabet, er, at egenkapitalen, der efter flere år i minus, endelig er kommet i plus igen. Således står der 168,3 t. kroner i egenkapitalen i 2018 sammenlignet med et underskud på 2,9 mio. i 2017.

Kapitalforøgelsen er sket via gældskonvertering ultimo regnskabsåret, skriver ledelsen i årsrapporten. Direktøren i Stella Nova, Lili Denta, uddyber i en pressemeddelelse:

”Vores ejere har vist selskabet meget stor tillid ved at konvertere noget af gælden til egenkapital. Det er fortsat vores ambition at genskabe en solid egenkapital ved finansiering af egen drift.”

Den anden ting, som Stella Nova med god grund også kan fejre, er åbningen af brandets første flagskibsbutik i hjertet af København.

”Med butikkens centrale placering har kunderne selv opdaget den og taget rigtig godt imod den. For Stella Nova har det stor betydning for vores branding, at vi nu kan vise vores univers udadtil,” siger Lili Denta.

I 2018 har man også foretaget en række tiltag inden for PR- og salgssiden, som vil fortsætte i 2019. Brandet deltog ligeledes på modemessen Premium i Berlin i løbet af regnskabsåret for 2018. Dette har givet virksomheden store forventninger til de nyeste europæiske markeder, hvor især Tyskland har lagt an med en betydelig salgsfremgang.

”De senere år har Stella Nova været igennem en omfattende turnaround, hvor både aktionærer og medarbejdere har bakket fantastisk op og troet på selskabet, så ingen nu er i tvivl om, at vi er på den rigtige vej, og at anstrengelserne har været det hele værd,” fortæller Lili Denta.

Hermed forventer Stella Nova en positiv udvikling i 2019 samt en stigning i aktivitetsniveauet. Det er ledelsens forventning, at den nødvendige finansiering ligesom tidligere år kan opnås, så den planlagte udvidelse af aktiviteterne kan finansieres i form af kredit, lån eller kapitaludvidelse.

Stella Nova Copenhagens væsentligste aktiviteter består i at drive virksomhed med design, produktion og salg af tøj, accessories og sko.

Nøgletal for Stella Nova Copenhagen A/S

(i 1000 kroner) 2018 2017 2016 2015
Bruttofortjeneste 4.515 3.516 3.953 3.607
Driftsresultat 561
Årets resultat 555 725 1.167 -323
Egenkapital 168 -2.968 -3.693 -4.860