Danske forbrugere forventer at shoppe mere på nettet i 2018. Ifølge forbrugerøkonom er det især rejser og oplevelser, som ender i kurven.

Danskerne elsker at handle på nettet. Sidste år blev et rekordår for nethandel i Danmark, og 2018 ser ud til at følge denne udvikling.

Ifølge en ny undersøgelse, som Foreningen for Dansk Internethandel har foretaget, vil op mod en tredjedel af de danske forbrugere handle mere på nettet i det kommende år.

Læs også: Internettet skal hjælpe de fysiske butikker

33 procent af de adspurgte svarer, at de forventer, at deres samlede køb på nettet i 2018 bliver større eller lidt større end i 2017.

Ifølge forbrugerøkonom hos Nordea, Ann Lehmann Erichsen, har forbrugerne fået flere penge mellem hænderne, og hun udtaler til Fdih.dk, at hun forventer, at privatforbruget vil stige i 2018.

Kilde & grafik: Fdih

Undersøgelsen peger på, at det især er rejser og kulturoplevelser, som forbrugerne vil smide i den virtuelle indkøbskurv i 2018.

Halvdelen af de adspurgte svarer således, at de forventer at købe flere rejser online end i 2017, mens 34 procent forventer at købe flere kulturoplevelser.

Læs også: Disse faktorer påvirker modeindustrien i 2018 

Dette bliver bakket op af Ann Lehmann Erichsen, som begrunder tendensen med, at danskerne generelt føler sig mere trygge.

”Flere og flere føler sig trygge økonomisk, og derfor vil vi i stigende grad bruge penge på de lidt større ting som rejser og kulturoplevelser, som forsøder livet. Det kan man nemt og sikkert købe hjemme fra stuen, og derfor vil onlineforbruget stige. Jeg tror også, at dagligvaremarkedet vil stige ganske pænt, i takt med at flere opdager, hvor nemt det er at klare de daglige indkøb på nettet,” udtaler Ann Lehmann Erichsen til Fdih.dk

Kilde: Fdih.dk