Tøjkoncernens pludselige økonomiske nedtur skabte stor undren blandt leverandører. Nu viser en foreløbig redegørelse, at koncernen gik i rekonstruktion med en trecifret milliongæld.

Den 17. april annoncerede tøjkoncernen PWT Group, der står bag Tøjeksperten og Wagner, at de aktuelle problemer som følge af Covid-19 har fået selskabet til at gå i rekonstruktion. Den pludselige økonomiske krise skabte stor undren blandt flere af tøjkoncernens leverandører.

Nu viser en foreløbig redegørelse, som rekonstruktørerne har sendt til kreditorerne i PWT Group, at tøjkoncernen gik i rekonstruktion med en tårnhøj gæld. Det skriver Børsen.

Gælden er opgjort til 534 mio. kroner, mens det vurderes, at aktiverne på tidspunktet for rekonstruktionen er på 312 mio. kroner. Heraf er tøjlageret værdisat til 171 mio. kroner.

Rekonstruktørerne har dog ikke sat tal på værdien af goodwill, der blandt andet tæller kundedatabaser, som i 2018 blev bogført til 621 mio. kroner.

 

Topledelsen tier

Redegørelsen indeholder derudover en redningsplan på fire elementer. En optimering af driften, en spareplan, en genforhandling af aftaler med blandt andet leverandører og udlejere samt en justering af balancen.

Børsen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra partnere i PWT Groups kapitalfond Polaris, bestyrelsesmedlemmer i tøjkoncernen og selskabets direktør Ole Koch Hansen.

I redegørelsen til kreditorerne offentliggøres ligeledes et uddrag af årsregnskabet for 2019, som viser et underskud hos PWT Group på 10 mio. kroner, mens omsætningen er på 773 mio. kroner, og driftsindtjeningen ender på 119 mio. kroner.

Tallene dækker dog imidlertid ikke den samlede PWT-koncern. Her steg omsætningen efter opkøbet af brandet Brandsted til 873 mio. kroner, mens underskuddet er vendt til et lille overskud på 4 mio. kroner.

 

”Hvis vi ikke havde haft finansiering til drift, så var der slukket”

Som en del af redningsplanen tog Spar Nord i sidste uge virksomhedspant for 45 mio. kroner, hvilket betyder, at banken har virksomhedspant for 175 mio. kroner, og dermed har krav, som står foran simple kreditorer i forbindelse med en eventuel konkurs.

”Det kan godt fremstå, som om den store bank bare tager det hele. Men historien er, at vi kæmpede for, at banken ville hjælpe os med at gå i en indenretlig rekonstruktion og stille kredit til rådighed, så vi kan drive virksomheden videre. Hvis vi ikke havde haft finansiering til drift, så var selskabet gået konkurs. Så var der slukket,” fortæller rekonstruktør fra Accura, Anderas Mylin til Børsen.