”Processen har betydet, at vi har skabt et nyt, optimeret og ambitiøst PWT.” Sådan lyder det fra den adm. direktør, der glæder sig over den endelige vedtagelse af rekonstruktionsplanen.

PWT Group, der står bag Tøjeksperten og Wagner, blev ramt af Covid-19 med 110 km/t. Modekoncernen kom ud af 2019 med et overskud på bundlinjen og gik i rekonstruktion blot få uger efter nedlukningen af landet til stor undren hos leverandører.

I slutningen af maj måned kunne modekoncernen fortælle, at den foreløbige rekonstruktionsplan, blev vedtaget. Nu har det konkrete rekonstruktionsforslag været til afstemning – og det blev med et udfald, der skaber stor glæde hos PWT Group. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

”Det er en god dag for PWT Group. Vi er både taknemmelige og ydmyge over for den store opbakning, vi er blevet mødt med fra vores samarbejdspartnere og kreditorer i denne meget vanskelige situation,” siger adm. direktør i PWT Group, Ole Koch Hansen, i pressemeddelelsen.

Den vedtagne rekonstruktion betyder, at kreditorerne foreløbigt accepterer at modtage en dividende på 20 procent af deres tilgodehavender og har mulighed for at modtage op til i alt 30 procent.

 

Ny ejerstruktur

Den fremtidige ejerstruktur for PWT Group vil bestå af Ole Koch Hansen og medlemmer af den øvrige ledelsesgruppe i PWT Management som hovedejer samt med en gruppe eksterne investorer, der udgøres af tidligere obligationsejere i PWT Holding A/S.

Ejerne indskyder som en del af rekonstruktionen 20 mio. kroner i ny kapital, ligesom selskabets bank med rekonstruktionens vedtagelse har stillet ny finansiering til rådighed med 125 mio. kroner.

Ejerselskabet PWT Holding A/S afvikles som led i rekonstruktionen, og i den forbindelse udtræder Polaris Private Equity af ejerkredsen.

”Det er det rigtige skridt for at medvirke til en reorganisering af PWT og give selskabet et godt afsæt for sin videre færd, og vi ønsker PWT alt det bedste,” siger Allan Bach Pedersen, der er partner i Polaris.

 

Et stærkere PWT Group

Efter en hæsblæsende tid er Ole Koch Hansen nu glad og forventningsfuld for PWT Groups fremtid.

”Kreditorerne, vores mange samarbejdspartnere, vores bank og vores mange dygtige medarbejdere har vist os stor tillid, og vi står nu med en stærk og tilpasset virksomhed, der kan fortsætte den gode udvikling, som PWT har fulgt i 2019 og de første måneder af 2020. Løsningen har krævet hårdt arbejde og velvilje fra alle parter, men vi har sammen etableret grundlaget for et stærkt PWT – til glæde for kunder, leverandører og medarbejdere,” siger Ole Koch Hansen og tilføjer:

”Processen har betydet, at vi kan videreføre en markant og dybt rodfæstet tøjvirksomhed i markedet og har skabt et nyt, optimeret og ambitiøst PWT, der med de stærkeste butikker, brands og velvalgte geografiske markeder fremadrettet vil udgøre en stærk samarbejdspartner for vores kunder, leverandører og udlejere.”

 

Foto: Wagner