Eksportrådet i Tyskland og Væksthus Midtjylland står bag en stor fællesstand på modemesse i Berlin. Formålet er at give mindre virksomheder mulighed for at deltage på messen.

Når modemessen Premium løber af stablen i Berlin den. 16.-18. januar 2018, bliver det med en stor dansk fællesstand bestående af en række mindre danske modevirksomheder.

Det er eksportrådet i Tyskland og Væksthus Midtjylland som står bag eksportfremstødet, som med økonomisk støtte fra Udenrigsministeriet muliggør, at små nystartede virksomheder også kan deltage på messen.

Tyskland er en af de helt store aftagere af dansk mode og tekstil, og det er håbet, at det nye eksportfremstød kan give danske modevirksomheder større viden om markeds- og forretningsvilkår samt skabe kontakter til potentielle samarbejdspartnere i Tyskland.

Læs også: Messeoptakt CIFF

”I Tyskland findes der et enormt stort potentiale inden for mode- og tekstilbranchen med et købestærkt segment. Hvis vi formår at være synlige på messer, har vi mulighed for at øge de danske kreative virksomheders eksportmuligheder. Vi håber på, at et eksportfremstød med en dansk fællesstand på en messe som Premium kan være med til at kickstarte danske virksomheders eksport til det tyske marked,” siger Generalkonsul Martine Gram Barbry i en pressemeddelelse fra eksportrådet.

Følgende brands vil deltage på den danske fællesstand: Izabel Camille, Barberians CPH, Charlotte Lebeck, Löwen CPH, Mille Frydenberg, RQ Jewellery, Ihler, Natures Collection, Pleasant, Raunsborg, E-cooking, Moons & Junes, Appearance, Nordgren og Claire.